10 Ocak 2009

Miss Potter (2006)

Türkçe Adı: Bayan Potter
Tür: Biyografi / Dram / Romantik
Yönetmen: Chris Noonan
Süre: 92 dakika
Oyuncular: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Barbara Flynn, Bill Paterson, Matyelok Gibbs, Lloyd Owen, Anton Lesser, David Bamber, Phyllida Law, Patricia Kerrigan, Lucy Boynton, Oliver Jenkins, Justin McDonald, Judith Barker, Jennifer Castle, Chris Middleton, Lynn Farleigh, John Woodvine, Jane How, Geoffrey Beevers, Bridget McConnell, Joseph Grieves, Clare Clifford, Andy McSorley, Sarah Crowden, Richard Mulholland, Marc Finn
Miss Potter; varlıklı bir ailenin tek çocuğu olmasının yanında, sempatik, etkileyici ve kendisiyle barışık bir kadının yaşamını anlatıyor.

Beatrix Potter (Renée Zellweger), çizdiği resim taslaklarıyla birlikte hikâyelerini de yanına alarak, yayınevlerinden birine gider. Şirketin sahibi Warne kardeşler, hikâyelerin ilgi göreceğine pek inanmamaktadır. Fakat aile şirketinde çalışmak isteyen genç Warne’i uzak tutmak için plan yaparak, bayan Potter’ın kitap teklifini kabul ederler.

Norman Warne (Ewan McGregor), Beatrix’in çalışmalarını çok beğenmiştir. Kitabın içeriği konusunda görüşlerini ona aktararak, hemen hazırlıklara girişir. Bir süre sonra Norman’ın kız kardeşi Millie (Emily Watson) ile tanışacak olan Beatrix, onunla çok iyi arkadaş olacaktır.

Hikâyenin yayınlanması için heyecanla çalışan Norman, Beatrix’in kitabı kadar duygularıyla da ilgilenmektedir.

Miss Potter filmi; İngiltere’de yaşamış, ressam, çevreci ve zamanının ünlü bir çocuk kitabı yazarı Beatrix Potter’ın gerçek yaşam öyküsünü anlatmaktadır.

Sempatik oyuncu Renée Zellweger, Beatrix Potter rolüne yakışmış. Miss Potter filmi, seyir boyunca gülümsetiyor. Ayrıca o muhteşem manzaraları görüp de etkilenmek mümkün değil. Ayrıca filmdeki animasyonlar, yapımdaki kompozisyona ayrı bir renk katmış. Konusu biyografi olunca, izlemek bir başka keyif veriyor.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder