26 Ocak 2009

Passengers (2008)

Türkçe Adı: Yolcular
Tür: Dram / Gizem / Romantik / Gerilim
Yönetmen: Rodrigo García
Süre: 93 dakika
Oyuncular: Anne Hathaway, Patrick Wilson, Andre Braugher, Dianne Wiest, David Morse, William B. Davis, Ryan Robbins, Clea DuVall, Don Thompson, Andrew Wheeler, Chelah Horsdal, Karen Austin, Elzanne Fourie, Stacy Grant, Conner Dwelly
Türkiye’de “Yolcular” ismiyle gösterime girmiştir.

Pinewood yakınlarına düşen bir uçakta, 109 kişiden sadece birkaç kişi kurtulabilmiştir. Claire Summers ‘dan (Anne Hathaway), bu kazada kurtulanların tekrar eski psikolojilerine kavuşmaları için, onlarla grup terapisi yapılması istenir. Claire’in yapması gereken, yolcuları bu terapiye ikna etmek olacaktır.

Yolculardan Eric (Patrick Wilson), Claire’in bazı kişisel bilgilerine sahip gibi görünmektedir. Diğer yolcularla grup terapileri yapılırken, Eric’le yalnız görüşmeye başlar. Uçak kazasına sebebiyetin pilot hatası mı, yoksa havayolu şirketinin bir kusurundan mı kaynaklandığı sorgulanmaya başlayınca, esrarengiz olaylar gerçekleşmeye başlayacaktır.

Filmde çok fazla hareketlilik görünmese de, gizemli olaylar serisi birbirine güzel adapte edilmiş. Başlangıç noktası, bir an Lost dizisini hatırlatıyor.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder