15 Ocak 2009

Gia (1998)

Tür: Biyografi / Dram / Romantik
Yönetmen: Michael Cristofer
Süre: 120 dakika (kesintisiz 126 dakika)
Oyuncular: Angelina Jolie, Elizabeth Mitchell, Eric Michael Cole, Kylie Travis, Louis Giambalvo, John Considine, Scott Cohen, Edmund Genest, Mercedes Ruehl, Faye Dunaway, Holly Baker, Joe Basile, Rick Batalla, Lombardo Boyar, Jullian Dulce Vida
Para, yalnızlık, terk edilmişlik, uyuşturucu batağı, cinsel tercihler ve popülerlik…

Gia Carangi (Angelina Jolie), çocukluk yıllarında aile içi tatsızlıkları yaşamış biridir. Annesi evi terk eder ama bu onunla bağlantılarını kestiği anlamına gelmemektedir. Gençlik yıllarında babasının işlettiği bir kafeteryada çalışırken, tanıştığı biriyle farklı bir yaşama doğru hareket edecektir.

Gia Carangi, kadınlara ilgi duymaktadır. Başına buyruk, bir çocuk kadar inatçı, olmasını istemediği şeyler karşısında agresif ve toplumsal değerlerden uzak bir kadının defalarca depresyonuna şahit oluyoruz. Lost dizisinin sarışın doktoru Elizabeth Mitchell, Gia’nın aşık olduğu Linda karakteriyle başrolü paylaşıyor. Angelina Jolie ve Elizabeth Mitchell, oyunculuk bakımından filmde oldukça cesur davranıyor.

Gia, 1960 – 1986 yılları arasında yaşamış Gia Marie Carangi isimli bir top modelin çalkantılı hayat hikâyesini beyazperdeye taşıyor. Çıplaklık temasına fazlaca yer veren film, bu açıdan yetişkinlere hitap ediyor. Para, güzellik ve popülerliğin insana mutluluk getirmeye yetmeyeceği konusunda iyi bir örnek teşkil ediyor. Fakat seyir zevki açısından pek iç açıcı bir yapım olmamakla beraber, biyografik içerikli belgesel olarak izlenebilir.

Emre Türker

picture: moviegoods

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder