08 Kasım 2009

(500) Days of Summer (2009)

Türkçe Adı: Aşkın (500) Günü
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Marc Webb
Süre: 95 dakika
Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg, Patricia Belcher, Rachel Boston, Minka Kelly, Ian Reed Kesler, Darryl Alan Reed, Valente Rodriguez, Yvette Nicole Brown, Nicole Vicius, Natalie Boren
AUTHOR’S NOTE: The following is a work of fiction.
Any resemblance to persons living or dead is purely coincidental.
Especially Jenny Beckman.
Bitch.

“Olaylar tamamen kurgudur. Biriyle herhangi bir benzerlik görürseniz, tesadüftür.” Bu tarz cümleler ardından, gizemli isim Jenny Beckman’a “sürtük” diyerek başlangıç yapan film, farklılık ve çekiciliği yakalamış konusuyla hafızalara kazınacaktır.

New Jersey’li Tom Hansen’e (Joseph Gordon-Levitt) göre aşk, doğru kişiyi bulduğunda yakalayacağın mutluluktur. Oysa Michigan’lı Summer Finn (Zooey Deschanel) için aşk, hiçbir anlam ifade etmemektedir. Aşkın iki farklı yüzü, fakat birbirinin ruh ikizi olan Tom ve Jenny, aynı şirkette çalışmıştı. Başlangıçları bir tesadüftü ama sonuçta birlikte oldular. Onlara uzanan sihirli değnek kaybolmuş ve ilişkileri bitmişti.

Summer’ın gidişi ardından bunalıma giren Tom, belki onu unutmalıydı. Belki de geri kazanmalıydı. Ortada yaşanmış bir aşk vardı, geride kalanlar ise kalıntılar…

(500) Days of Summer; ilişkiyi öyle güzel anlatıyor, beklenti ve gerçekleri öyle güzel sunuyor ki, hayran olmamak elde değil. Geçmişte yaşanan aşk sorgulanacak, değer yargıları incelenecektir. Bu da; eğlenceli, dramatik, romantik ve eleştirel açıdan yorumlanarak yapılacaktır.

Başlangıçta adı geçen, sonradan bir asla yer verilmeyen Jenny Beckman olayı, çıkmazları olan bir labirent. İnternette yayılan dedikodularla, olası görüntülerinin fanları ve karşıtları türemiş, gruplarının üyeleri hızla çoğalmıştır. Facebook’ta yönlendirilen kişi gerçek mi, böyle biri var mı, yoksa bu başlangıç tümüyle reklam mı? Kesinlik kazanmış değil. Her halükarda, bu filmi mutlaka izleyin.

Emre Türker

Picture: impawards

5 yorum:

  1. Aaaa, sevgili Hayalbemol inanmiyorum, haftasonu bu filmi izledim, cok cok sevdim, diyaloglari, takvimde rastgele ilerleyen cizgisini, kurgusunu muthis zekice buldum, acaba Hayalbemol film yazilarinda var midir dedim, meger neredeyse ayni zamanda izlemisiz :)

    YanıtlaSil
  2. Eliza Doolittle... Anlam kargaşası içermeyen, huzurlu ve neşeli yaşam tarzını benimseyen biri olduğundan, benzer hissiyatı duymamız normaldir. Gerçekten zekiceydi ve senin bu filmi seveceğinden hiç şüphem olmamıştı. Aynı zamanda izlemek, güzel bir tesadüftü.

    YanıtlaSil
  3. Blogunu bloxoo'dan buldum. Ve bu yazıyı okuduktan sonra (özellikle 2. paragrafı) bu filmi izlemem gerektiğini düşündüm. Ve gerçekten izlediğimde çok beğendim. :) Mükemmel bir filmdi, senin sayende izledim; sağol.

    YanıtlaSil
  4. KınıX... İlgi çekmeni sağladıysam ve bunu doğru yolla yaptıysam, ne mutlu. Sen de sağol.

    YanıtlaSil
  5. Ben de bunu izlemek istiyordum nice zamandır Özellikle Zooey için..
    Gözleri o kdr mavi ve güzel ki, içinde boğulmak istiyorum..

    YanıtlaSil