06 Kasım 2009

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Türkçe Adı: Transformers: Yenilenlerin İntikamı
Tür: Aksiyon / Macera / Bilim-Kurgu
Yönetmen: Michael Bay
Süre: 150 dakika
Oyuncular: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, John Benjamin Hickey, Matthew Marsden, Andrew Howard, Michael Papajohn, Glenn Morshower, John Eric Bentley, Erin Naas, Rainn Wilson, America Olivo, Aaron Hill, Jareb Dauplaise
Deceptionların olası saldırılarına karşı insanlar, autobotlarla birleşerek Nest timini kurdular. Çin’in Şanghay şehrinde görülen 2 deception, autobotlar tarafından durdurulmuş, fakat çatışma sırasında şehir büyük zarar görmüştür. Pentagon’da sözü geçen bazı yetkililer, Autobotlarla yapılan işbirliğine karşıdır. Deceptionların, onlara karşı intikam için dünyaya saldırdığını iddia ederler. Fakat durum farklıdır. Deceptionların efendisi Fallen, dünyaya hükmetmek için yeniden hazırlık yapmaktadır.

Sam Witwicky (Shia LaBeouf), o yıl üniversiteye başlayacaktır. Evinde Allspark’tan (robotlara hayat veren küp) bir parça bulup onu elinden düşürünce, küçük çaplı bir oluşum gerçekleşir. Bu hareket, küp parçalarına ulaşmak isteyen deceptionların dikkatini çeker. Üstelik parçaya dokunan Sam’in zihin kapasitesi artarken, esrarengiz semboller de görmeye başlamıştır. Bu semboller, deceptionların yeni saldırı planlarında önemli bir anahtar olunca, autobotlar Sam’i korumak için yeniden harekete geçerler.

En az ilki kadar hareketli geçen film, heyecan yaşatmaya devam ediyor. Bazı bölümlerdeki abartı sahneler çizgiyi iyice aşsa da, bunlar hayranlarını rahatsız etmeyecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder