30 Kasım 2009

Girl on the Bridge (1999)

Türkçe Adı: Köprüdeki Kız
Orijinal Adı: La fille sur le pont
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Patrice Leconte
Süre: 90 dakika
Oyuncular: Vanessa Paradis, Daniel Auteuil, Frédéric Pfluger, Demetre Georgalas, Catherine Lascault, Isabelle Petit-Jacques, Mireille Mossé, Didier Lemoine, Bertie Cortez, Stéphane Metzger, Claude Aufaure, Farouk Bermouga, Nicolas Donato, Enzo Etokyo, Giorgios Gatzios
Özgürlüğü uğruna 22 yaşında evden kaçan Adele (Vanessa Paradis), yeni bir hayata adım atmıştı. Sevdiği gence kapılıp ailesinden kopmuş, fakat işler istediği gibi yürümemişti. Erkeklerin bakışlarına karşı olan zaafı (düşkünlük, eğilim) nedeniyle, daha sonraki ilişkilerinde de problemler yaşadı. Şanssız ve mutsuz biri olarak, artık hayatın bir anlamı kalmadığına inandı.

Köprüde intihar planları yapan Adele’in yanına, “tükenmiş kadınlar benim sermayem” diyen bir adam yaklaşır. Adı Gabor (Daniel Auteuil) olan bu adam, hedef tahtasındaki kızlara bıçak atarak geçinen bir gösteri cambazıdır. Şanssız olduğuna inanan Adele, tüm sözlere rağmen suya atlayacak, fakat Gabor onu kurtaracaktır. Bu Adele’in ilk şansıdır.

Birlikte oldukları zamanlarda, adeta talihle dalga geçerler. Gabor ve Adele, bir bütünün iki parçası gibidir. Fakat henüz bunun farkına varamamışlardır.

Fasıl heyetinin ezgileriyle başlayan filmin konusu çekici denebilir. Hedeflerini çizemeyen iki insanın hayat yolcuğunu izlerken, zamanın akışına kapılıyorsunuz. Siyah-beyaz olarak çekilen filmde, İstanbul’dan kesitler izleyeceksiniz.

Emre Türker

Picture: moviegoods

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder