27 Temmuz 2009

August Rush (2007)

Türkçe Adı: Kalbini Dinle
Tür: Dram / Müzikal / Romantik
Yönetmen: Kirsten Sheridan
Süre: 114 dakika
Oyuncular: Freddie Highmore, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers, Terrence Howard, Robin Williams, William Sadler, Marian Seldes, Mykelti Williamson, Leon Thomas III, Aaron Staton, Alex O'Loughlin, Jamia Simone Nash, Ronald Guttman, Bonnie McKee, Michael Drayer, Dominic Colon
11 yıldır New York’taki kimsesizler yurdunda kalan Evan Taylor (Freddie Highmore), bir gün ailesini bulacağına inanmaktadır. Bu nedenle hiçbir koruyucu aileye gitmeyi kabul etmez.

Bir gün müziğin sesini takip ettiğini söyleyerek oradan ayrıldığında, yolda tesadüfen bulunur. Görevli Richard Jeffries (Terrence Howard) onu tekrar yuvaya götürmek için geldiğinde, Evan’ı bulamaz. Çünkü o, yolda gitar çalıp şarkı söyleyen bir çocuğun peşine düşerek bölgeden uzaklaşmıştır.

Rock şarkıcısı Louis Connelly (Jonathan Rhys Meyers) ve klasik müzik orkestrasında isim yapmış Lyla Novacek (Keri Russell), farklı yerlerde verdikleri konserlerin ardından, o gecede tesadüfen tanışırlar. Birbirlerinden çok etkilenecek ve geceyi birlikte geçireceklerdir. Aynı gün tekrar görüşmeyi kararlaştırmalarına rağmen, Lyla’nin baba baskısı nedeniyle buluşma gerçekleşmez. Oysa Lyla, Louis’ten hamile kalmıştır.

August Rush, romantizmdeki etkisi kadar müziğiyle de izleyicisini büyülüyor. Sesler ve görüntü, birbiriyle kusursuzca pekiştirilmiş. Kadro yönünden doğru seçim yapıldığını açıkça söyleyebiliriz. Beklenti ve hayaller konusunda derin anlamlar çıkarabileceğiniz bu yapım, kesinlikle tavsiyedir.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Bu filmi biz de severek izlemiştik. İçinde müzik olan herşey güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle Kağıttan Gemiler katılıyorum..çok keyif aldığım bir filmdi.

    YanıtlaSil
  3. müzikal türündeki filmler severek takip ettiğim filmler oluyor..bu filmde gerek senaryosu gerek müzikleriyle sevdiğim bir film, soundtrack'ini hala dinlerim ara ara :)

    YanıtlaSil
  4. Şehrin gürültüsünün müziğe dönüştürülmesi mükemmel bence. Müzikleri de süper, bende hala dinliyorum soundtracklerini :)

    YanıtlaSil