20 Mayıs 2009

What Women Want (2000)

Türkçe Adı: Kadınlar Ne İster
Tür: Komedi / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Süre: 127 dakika
Oyuncular: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Ashley Johnson, Mark Feuerstein, Lauren Holly, Delta Burke, Valerie Perine, Judy Greer, Sarah Paulson, Ana Gasteyer, Lisa Edelstein, Loretta Devine, Diana-Maria Riva
Las Vegas’lı bir revücünün oğlu olan Nick Marshall (Mel Gibson), diğer çocuklardan farklı olarak kadınların içinde büyümüştür. Bu nedenle kadınların dilinden çok iyi anlamaktadır.

Nick, çalıştığı şirkette çok fazla iş buyuran ve kadınları kullanan çekici bir erkektir. Yöneticisiyle kariyer görüşmesi yaptığı sırada, yaratıcı yönetmen olarak atanmayı beklerken, başka birinin göreve getirildiğini öğrenir. Göreve getirilen kişi, erkek düşmanı olarak tanınan ve eski şirketinden yeni ayrılmış Darcy McGuire’dir (Helen Hunt).

Darcy, şirketteki ilk gününde tanışma toplantısı düzenler. Toplantıdakilere kadınların kullandığı vazgeçilmez ürünlerden örnekler dağıtarak, herkesten yaratıcı fikirler beklediğini açıklar.

Nick, evde kadın malzemelerini denerken, ufak bir kaza atlatır. Olaydan sonra olağanüstü bir şey olur ve Nick, kadınların düşüncelerini duymaya başlar. Bu gücü sayesinde, kadınların ona karşı savunması kalmayacaktır.

Film, eğlenceli olduğu kadar romantizm öğelerini de içeriyor. Kadınların hislerini, düşüncelerini ve yaşam tarzlarını beyazperdeye taşıyor. Romantik komedi severlerin beğenisini tam anlamıyla karşılayacak bir yapım.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: