11 Mayıs 2009

Mükemmelliğe Yaklaşmak

Yaşayan her canlı, yaradılışı itibariyle mükemmeldir. İnsan beyni, düşünceleri itibariyle diğer canlılardan ayrılmakta, fakat bu mükemmelliğini tam olarak yansıtamamaktadır.

Bazıları, beyin kapasitesini diğerlerine göre daha iyi kullanabilir. Fakat bu üstünlük, kişinin uygulama aşamasında gösterdiği başarıyla tescillenir. Her üstün zekâlı, ömür süresince unutulmazlar arasına giremez.

Bizler, başarı hikâyelerini takip ederek tepelere tırmanırız. Her iyi uygulama, ışığa giden yeni yolun pusulasıdır. İyi olmak için kendini üstün görmeyecek ve çabalamaktan vazgeçmeyeceksin.

Bir işe baş koymuşsak, önce onu yapacağımıza inanacağız. Burada ince bir ayrıntı var. Yani kendine güveneceksin ama mükemmelliğini ilan etmeyeceksin. Bu hata, zirvedeki sarhoşluğun göstergesidir. Megaloman olmak, etkiden çok tepkiye neden olacaktır.

Çalışma hayatında sıkça duyduğum bir söz var. “Benden iyisini bulmazlar. Buradan gidince, beni çok arayacaklar.” Bu sözler, yalnız çalışma hayatında mı kullanılır? “Benim gibisini zor bulursun. Şimdi gidiyorsun ama geri döndüğünde ben olmayacağım.” şeklindeki sözler, ilişkide terk edilenin avuntusudur. Unutmamak gerekir ki, boşluklar çabuk dolar. Kimler geldi, kimler geçti bu hayattan. Gidenin yeri dolmasaydı, hayat devam etmez, bir yerde tıkanırdı. O nedenle, kendini üstün görme avuntusu, yanlıştır.

Geçmişte kaybettiklerimiz, hayattaki eşsiz derslerimizdir. Kayıplar, yanlış yollardan birinin elenmesi, doğru için yeni bir şanstır.

Kısacası, ne kendini beğenmiş olacaksın, ne de boyun eğeceksin. Nefes aldığın sürece, gidecek yolun var demektir. Yoksa bitti sandığın o yerler, aslında dinlenmek için konakladığın hayat duraklarıdır.

Emre Türker

Picture: deviantart

8 yorum:

  1. Yine güzel bir yazı,hakikaten de geçmişte kaybettiklerimiz yada yaptığımız hatalarımız,doğruları bulmada yön gösterici oluyor.Ama bazıları o kadar acı veriyorki kayıpların onların telafisi yok artık.İyi geceler Hayalbemol.

    YanıtlaSil
  2. portakallı ördekte simitte midedeki boşluğu doldurur:)) amaç sadece karın doyurmaksa sorun değil amaaaaa daha ötesiyse işte o zaman iş değişir:)))

    YanıtlaSil
  3. ben asla öyle kendini beğenmiş biri değildir;hem yeteneklerim açısından hemde fiziksel yönlerim açısından.bu kadarı fazla va abartı farkındayım ama ne bilim işte çevrem benim aksim düşünsede çoğu zaman böyleyim..
    hırs yapan bi kişiyimdir bi yandan ama bu seferde başaramıcam korkusu baş gösterir.
    ne problemli bi yapım var dmi:D sanırım denge sorunları yaşıyorum yada kafam hep karışık=)
    bu arada canım benim mimlendin :D

    YanıtlaSil
  4. beyaz mendil… Belirttiğin gibi o acılar, ateşin deride bıraktığı iz gibi. Onlar olmaz olsun hayatımızda.
    Yapıcı hatalar, onarıma müsait hatalardan öteye geçmesin istiyorum kırıklarımız.

    demet… Aynen öyle demetcim, eskilerde klasik memur hayatı diye nitelendirilen bu yaşam biçimi, mülayim bir standarttır. Nefes alırsın ama oksijeni hissedemezsin.

    RiGoR MoRtiS... Evet ben de fark ettim sendeki bu durumu. İsteğin olmayınca tek eksin, çabuk kızıyor oluşun. Yoksa abartı düşler iyidir. Her birimiz bir problemiz, çözümü arıyoruz sadece eşitliğin sonunda.
    Mimine hemen yanıt verdim RiGoR’cum.

    YanıtlaSil
  5. Yasayarak öğrendiğim , acısı cekerek tecrube edindiğim seyler olmasaydı eger ; şimdi ki özgüvenime sahip olamazdım aldığım derslere nazaran..
    iyi ki olmuş bitmiş hepsi ki, ben olmuşum..

    YanıtlaSil
  6. nєнιяѕєℓ... İiyiki olmuşsun Nehircim, iyiki olmuş, yazmış ve paylaşmışsın bizlerle.
    Senin gibi gerçek ama bir o kadar da hayali dostum olduğu için şanslı hissediyorum kendimi,
    mükemmelliğe yaklaşmak bu olsa gerek (;

    YanıtlaSil
  7. Canım benim ya , paylaşım söz konusu olunca soyut/somut farketmiyor dimi =)

    YanıtlaSil
  8. Soyutla somutu bir araya getirip de
    sıcaklığından hoşnutsak paylaşıyoruz düşüncelerimizi Nehircim.

    YanıtlaSil