11 Mayıs 2009

Martyrs (2008)

Türkçe Adı: İşkence Odası
Tür: Dram / Korku
Yönetmen: Pascal Laugier
Süre: 99 dakika
Oyuncular: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Catherine Bégin, Robert Toupin, Patricia Tulasne, Juliette Gosselin, Xavier Dolan, Isabelle Chasse, Emilie Miskdjian, Mike Chute, Gaëlle Cohen, Anie Pascale, Jessie Pham, Erika Scott, Hervé Desbois, Philippe Laugler, Louis Thevenon
İşkence gördüğü yerden kaçmayı başaran Lucie (Mylène Jampanoï), hastanenin çocuk bakım servisinde gözlem altına alınır. Konuyla ilgilenen birimler, oda arkadaşı Anna’dan (Morjana Alaoui) yardım isterler. Çünkü Lucie, olağan dışı varlıklar görmekte ve korktuğu için fazla konuşamamaktadır.

Aradan 15 yıl geçmiştir. Bir eve giren Lucie, içeride yaşayan tüm aile fertlerini kurşuna dizer. Sonrasında kendisinden haber bekleyen Anna’yı arayacak ve olanları anlatacaktır.

Martyrs, fazlasıyla kanlı ve işkence dolu sahneler içeriyor. Kendi tarzında başarılı olan film, vahşeti bol görüntülerle çoğu izleyiciyi rahatsız edebilir.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Korku gerilim türündeki filmlerin çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor..Martyrs hem konu ile hem oyunculuklar ile oldukça iyi iş çıkarmış..Kim demiş Fransızlar sadece öpüşmeli filmler yapabilir diye..:)

    YanıtlaSil
  2. Darkstar... Bildiğim birkaç sağlam Fransız gerilimi var aslında. Inside gibi. Eskiden Almanlar iyiydi, şimdi Fransızlar. Arada bir İspanyol'lardan da geliyor birşeyler :)

    YanıtlaSil
  3. Filmin ilk başları çok iyiydi de ikinci bölümde annanın gördüğü işkence sahneleri hem çok gerdi hem de uzun ve aynı sahneler çok fazlaydı. Film izlerken neredeyse psikoljim altüst oldu ya bazı sahnelerde de içim kötü oldu. Filmde gerilmemek elde değil

    YanıtlaSil
  4. Adsız… Gerilimin zirveye çıktığı nokta. İşkenceleri izlemek için sağlam dayanma gücü gerekiyor.

    YanıtlaSil