29 Ağustos 2010

Elektra (2005)

Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik
Yönetmen: Rob Bowman
Süre: 97 dakika (Kesintisiz 107 dakika)
Oyuncular: Jennifer Garner, Goran Visnjic, Kirsten Prout, Will Yun Lee, Cary-Hiroyuki Tagawa, Terence Stamp, Natassia Malthe, Bob Sapp, Chris Ackerman, Edson T. Ribeiro, Colin Cunningham, Hiro Kanagawa, Mark Houghton, Laura Ward, Kurt Max Runte
İyilik ve kötülük savaşı zamanın başlangıcından beri sürerken, Kimagure’yi izleyen iyilerin liderleri, ölüleri bile diriltebilme yetenekleriyle kendini ispatlamışlardır. Kör lider Stick (Terence Stamp) yetim büyüyen Elektra’yı (Jennifer Garner) dirilterek ona savaşmayı öğretmiş, fakat içindeki nefret duyguları nedeniyle aralarından çıkarmıştır. Yalnız kalan Elektra’nın en iyi yaptığı iş savaşmak olunca, kiralık katil kimliğini seçmiş ve arabulucusu McCabe’nin (Colin Cunningham) talimatlarıyla hedefleri yok etmeye başlamıştır. İşlerine ara vermeyi düşünürken, kendisine büyük bir iş teklif edilir. Görev için gittiği yerde, Mark Miller (Goran Visnjic) ve kızı Abby’le (Kirsten Prout) tanışır. Onlarla duygusal bir yakınlık kuracak, fakat verilen görevle bağlantıları olduğunu öğrenince şok olacaktır.

2003’teki “Korkusuz “(Daredevil) filmiyle türünde ilgi görünce, yapımcılar “Elektra” karakteriyle Jennifer Garner’ı tekrar kıvrak dövüşçü figürüyle ortaya çıkarmış. Süper kahraman Elektra’nın hikâyesi sıkıştırılmışa benziyor. İyilerin ve kötülerin hikâyeleri biraz daha geniş anlatılabilirdi. Kötülerin Tifo, Kaya ve Dövme karakterleri, iyilerden daha etkileyici görünüyor. Fantastik severlere güzel bir alternatif.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: