02 Ağustos 2010

Kick-Ass (2010)

Tür: Aksiyon / Polisiye / Gerilim
Yönetmen: Matthew Vaughn
Süre: 117 dakika
Oyuncular: Aaron Johnson, Garrett M. Brown, Clark Duke, Evan Peters, Deborah Twiss, Lyndsy Fonseca, Sophie Wu, Elizabeth McGovern, Christopher Mintz-Plasse, Stu 'Large' Riley, Johnny Hopkins, Ohene Cornelius, Mark Strong, Michael Rispoli, Corey Johnson
Dave Lizewski (Aaron Johnson), okulda kimsenin dikkate almadığı bir tiptir. Ortalıkta birçok suç işlenmesine rağmen çevredekilerin olayları görmezden gelmesi, Dave’i süper kahraman düşüncelerine iter. Bedenine uygun kostüm siparişinin ardından, okul sonrası kahramanlık çalışmalarına başlar. Fakat daha ilk suçla mücadelesinde kötü şekilde yaralanır. Vücudundaki kırıklar çeşitli yerlerden protezlerle desteklendiği gibi, sinir hücreleri de aşırı zarar görmüştür.

Dave, pes etmemekte kararlıdır. Süper kahraman adını Kick-Ass şeklinde belirleyerek sokaklara çıkar. Suça karşı tek başına mücadele etmek pek kolay değildir. Hiçbir dövüş tekniği bilmediğinden ve kötülükleri iyi tanımadığından dolayı, süper kahramanlık hikâyesi acı şekilde son bulmak üzereyken, sürpriz iki isim ortaya çıkar. Hit-Girl “Mindy Macready” (Chloe Moretz) ve Big Daddy “Damon Macready” (Nicolas Cage), sokaktaki karanlıkların korkması gereken gerçek kişiler olacaktır.

Süper kahramanlar; çizgi romanlarda, kitaplarda ya da filmlerde, ya doğuştan gelen müthiş özelliklerle, ya mutasyon sonucu değişen vücut yapısıyla, ya da bir servet ödenerek elde edilmiş düzeneklerle ortaya çıkmıştır. Sıradan birinin dünyada isim yapması kolay değildir. Aslında kötü adamlar her zaman vardı. Süper kahramanlar, ancak tarihteki savaşlarda aklını kullanan liderlerden fazlası olamadı. Kara güçler bir gerçekken, neden süper kahramanlar hep hikâye olmuştu? İşte bu ilginç düşünceden türetilen “Kick-Ass”, bol aksiyonlu, doğaüstü güçlerin ve mutasyonların bulunmadığı, kötülüklerle mücadeleye karar vermiş birkaç doğal insandan oluşan müthiş bir film.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. kötü kötü kötü..

    süper kahraman filmi yapma niyetiyle başlayıp yapımcıların ve senaryo yazarlarının akşam bunu kutlamak için gittikleri barda içkilerine ilaç katılması sonrası ortaya çıkan 1 filmi anlatıyor..

    YanıtlaSil