27 Ağustos 2010

The A-Team (2010)

Türkçe Adı: A Takımı
Tür: Macera / Aksiyon / Gerilim
Yönetmen: Joe Carnahan
Süre: 117 dakika
Oyuncular: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton 'Rampage' Jackson, Sharlto Copley, Patrick Wilson, Gerald McRaney, Henry Czerny, Yul Vazquez, Brian Bloom, Maury Sterling, Terry Chen, Omari Hardwick, David Hugghins, Jacob Blair
Albay Hannibal Smith (Liam Neeson), çılgın ve bir o kadar da yetenekli takımını topladığında, her görevin üstesinden gelebileceklerinden emindir. Ordudan alınan Onbaşı B.A. Baracus (Quinton 'Rampage' Jackson), yakışıklı ve çapkın Teğmen 'Faceman' Peck (Bradley Cooper) ve çılgın pilot Yüzbaşı H.M. Murdock (Sharlto Copley, Albay Hannibal Smith’le birlikte A Takımını oluşturmaktadır.

Irak’ta para plakalarıyla ilgili gizli bir görevi devralan A Takımı aldatılmış, fakat bunu fark ettiklerinde ise çok geç kalmışlardır. Yapmaları gereken tek şey, asıl suçluları bularak kanun karşısına çıkartarak ve kendilerinin suçlu olmadıklarını kanıtlamak olacaktır.

Stephen J. Cannell ve Frank Lupo tarafından 80’li yıllarda yapılan ve en popüler dizilerden biri olan A Takımının o zamanki hikâyesi, dört eski Vietnam askerinden oluşan ve işlemedikleri bir suç yüzünden yargılanan takımın, yeraltı dünyasına yönelmesi ve paralı asker olmasıyla ilgilidir. Günümüze uyarlanmasında ise, Vietnam savaşlarından artık baygınlık geçiren izleyicilere taze kan gibi gelen Irak meselesini de ekleyerek, güncellenme sağlanmış. Aksiyonu sonuna kadar koruyan, geçmişle günümüz anılarını bir araya getiren, eğlenceli ve çılgın bir film.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Çok eğlenceli. Aksiyon da var. Sinemada izlenesi.

    YanıtlaSil
  2. Her zmnki gibi kötü 1 kopya.. kötü 1 tekrar filmi...

    YanıtlaSil