11 Ağustos 2010

The Secret of Moonacre (2008)

Türkçe Adı: Ay Prensesi
Tür: Macera / Aile / Fantastik
Yönetmen: Gabor Csupo
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Dakota Blue Richards, Juliet Stevenson, Tim Curry, Tamás Tóth, Augustus Prew, György Szathmári, Natascha McElhone, Ioan Gruffudd, George Mendel, Michael Webber, Szabolcs Csák, Lurko, Zoltán Markovits, Marcell Tóth
Babası Albay George Herbert Merryweather’i kaybeden Maria (Dakota Blue Richards), yetim kalır. Babası vasiyetinde ona sadece bir kitap bırakabilmiştir. Bayan Heliotrope’le (Juliet Stevenson) birlikte, hayatta tek kalan yakını amcası Sir Benjamin’in (Ioan Gruffudd) yanına gitmek üzere Moonacre’ya doğru yola çıkarlar. Yol üzerinde maskeli adamlar tarafından saldırıya uğrasalar da, zarar görmeden kurtulurlar. Kendilerini karşılayan Sir Benjamin, pek misafirperver bir adam değildir. Çok sıkı kuralları vardır ve itaat edilmediği durumlarda sinirlenmektedir. Bu garip yerde, esrarengiz şeyler dönmektedir. Babasının ölmeden önce Maria’a bıraktığı kitabın, oradaki garipliklerle bir bağlantısı olacaktır.

Elizabeth Goudge’in romanından beyazperdeye uyarlanan film, tüm yaşlardaki izleyiciye hitap eden, fantastik ve masalsı bir hikâye.

Emre Türker

Picture: moviegoods

2 yorum:

  1. Bölye filmlere hep önyargılı yaklaşmışımdır ama içimden bir his bunun da kötü olduğunu söylüyor.

    YanıtlaSil
  2. Benimde tercih ettiğim bir filim olmaz herhalde, yinede teşekkürlerrrr....

    YanıtlaSil