30 Haziran 2009

Ölüm

Herkes başımda toplanmış
Bana bakıyorlar dikkatle
Ağzım oynamıyor ki sesim çıksın
Sanki karabasan bu
Vücudum kıpırdamıyor bile
Neden ağlıyor bu insanlar
İşe bak sen
Herkes birbirine sarılıyor
Sanki bayram geldi
Sahi bugün günlerden ne?
Çekilin başımdan sıkıldım
Işıkları kim söndürdü?
Neler oluyor burada?
Hey!
Çıkarın beni buradan.

Emre Türker

Picture: deviantart

14 yorum:

  1. insan insana bunu yapmaz Emre...tamam cem yılmaz söylemişti...."hepimiz ölücezzzz" ama sabah sabah bu yapılmaz...eseflee kınıyorum...küsüyorum sana hatta...hıh

    YanıtlaSil
  2. ölme ama sen yaa.. çığlığın duyuldu tarafımdan çıkarırım seni ordan merak etme..yaşamak gibisi var mı!

    YanıtlaSil
  3. Unutmak için yıllarca kendimi zorladığım ve nihayet daha seyrek hatırlamaya başladığım çok içimi acıtan bir anımı hatırlattı şiiriniz bana...

    Annemin hastalığının iyice ağırlaştığı bir dönemdi. Artık hastalık beynini de etkilediği için ara ara anlamsız şeyler söylüyordu:( Birgün bana 'ne işi var bu insanların burada' diye kızdı.
    Odada çok sevdiği iki arkadaşım vardı.'ama anne sen onları çok seversin neden istemiyorsun burda olmalarını' dedim. 'Onlara söylemiyorum. Bir yığın insan var burda, beni yere yatırmışlar hepsi başıma birikmiş bana bakıyorlar' dedi. 'kimler var dedim.' sen varsın Merih (eşim)Var ama bır çok da yabancı var. 'Niye bana bakıyorlar? Dışarı çıksınlar ' dedi. Ne demek istediğini anlamadım o zaman.

    Annemi kaybettiğimde, biz annemin başında doktorla konuşurken, bir de baktım herkes odaya doluşmuş...
    O zaman anladım ki annem ölümünü görmüş. İçeri kimsenin girmesini istememişti. İnsanların içeri girmesini engelleyemediğim için yıllarca çok üzüldüm...

    YanıtlaSil
  4. Bu anıyı anlatarak sizi üzmüş olabilirim. Lütfen kusura bakmayın...

    Sevgi ile kalın

    YanıtlaSil
  5. BLOGLAR ARASINDA TESADÜFEN DOLAŞIRKEN GÖRDÜM SİTENİ...YAZILARIN SONUNDA İZ BIRAKABİLECEK SAYFALAR BULMUŞ KENDİNE.UNUTULMAZ BİR KRAL OLACAKSIN GÖKYÜZÜNDE:)NİCE GÜZEL YAZILAR YAZMAN DİLEĞİYLE...

    YanıtlaSil
  6. emre...o kadar güzel yazıyorsun ki seni okumaktan yazamıyorum:P aslına bakarsan ben tatile çıkmadım okulum hala devam ediyor ve sık sık seyahat etmek zorunda kaldım o nedenle pek ilgilenemedim kendimle ve yazılarımla...ama dönüşüm muhteşem olacak;) bu perşembeki sınavımdan sonra :)

    YanıtlaSil
  7. cache... Üzülme cache, hayatın gerçeğine mizahi bakış bu.

    yesari... Küsme bana, hayatın başarılı ve eğlenceli geçmesinden yana olan biriyim ben.
    Nasıl ki yesari gerçekteki acılarını değil, eğlenceli taraflarını insanlara yansıtmaya çalışıyorsa, benim de amacım bu.
    Ölüm bir gerçek, neden bu acıya kötümser yaklaşalım ki! Kınama cezası aldık tarafından, telefi etmeye çalışacağız artık :)

    ay kopuğu(köpüğü)... Teşekkür ederim ay'ın en ışıltılı yüzü, karanlıkta kaldığımda uzanılacak ellerin olduğunu düşünmek bana cesaret verdi.
    Ölmekten değil, unutulmaktan korkarım ben. Ama hatırlanmak da kendine göre ikiye ayrılıyor.
    Nefretle hatırlananlar, sevgi ve özlemle anılanlar. Biz hep ikinci olandan hatırlanalım.
    Yaşamak gibisi yok ay köpüğü, hayat beni elinde tuttuğu kadar gülümsemeye ve gülümsetmeye devam edeceğim. Sevgilerimle...

    Çınar... Belli süreler içinde, ben de sevdiğim birtakım insanları kaybettim.
    Onlardan bir tanesi savaşlardan bahsetmişti, çocukları topluyordu. Bazılarının yanına çağırdığını ve gitmek zorunda olduğunu söylemişti.
    O anda İsrail ile Filistin karmaşası vardı o gün birçok Filistinli çocuk ölmüştü.
    İnsanlar gözlerini dünyaya kaparken, birtakım şeyleri gördüğü söylenir. Sonuçta hepimizin bir ruha sahip olduğu bir gerçek.
    Bilim adamlarının yıllardır o ince çizgi arasında araştırma yaptığını da biliyoruz. Bence değerli olan, son anlarda bile sevdiklerinin elini tutabilmek.
    Ne güzel ki, son yolculuğunda o yüreğinin en değerli hazinesinin yanında olabilmişsin. Bence bunu o görmüştür, belki de görüyordur.

    Sözlerin beni çok duygulandırdı. Önemli olan şey, senin ruhunda onun sevgiyle yatması ve değerinin hiç unutulmamasıdır sevgili Çınar.
    Üzülme lütfen, çünkü annenin üzülmeni isteyeceğini hiç sanmıyorum. Hatta bizler üzülmeyelim diye, hayatları boyunca emek vermediler mi?

    Anılarındaki bu değerli parçayı bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Anlattıkların bende taze duygular uyandırdı.

    Bu gece yıldızlar annen için parlasın sevgili Çınar ve o parlaklık, yüreğinde daimi bir ışık olsun. Gülümse lütfen... Sevgiler...

    Dolunay... Sanırım hüzün sardı her bir yanımızı.

    Sel... Asiliğin öteki yüzü Sel, yaşadıkların ve ayakta kalmak için yaptıkların konusunda seni hep takdir ettim. Hayattaki "of" ların azınlık olsun tamam mı. Sevgiler.

    Adsız… Sanki bir tanıdıktan isimsiz bir mektup gibi olmuş yorumun :)
    “Ben bir Kralım Gökyüzünde” kitabımı bilen bir Adsız, tahminimce.
    Unutulmak korkularım arasında yer alır, çalışmalarım ise tersi yönde. Teşekkürler.

    Franche… Şımartıyorsun beni Franche. Okul güzel bir şey, seyahat ise ona keza…
    Seyahatin iş için olması ya da başka bir şey için olması fark etmiyor. Çünkü farklı havayı soluyorsun belli zaman dilimlerinde. Her bir gittiğin yerden alman gerekeni yakalamalısın ki görüş açın gelişsin. Ufkunun geniş olduğunu düşünüyorum.
    Ben de senin yazılarına değer veriyorum, bunu iyi biliyorsun. İleride büyük işler yapacaksın sen, ben de soyut destekçin olacağım :)
    Perşembe günkü sınavında başarılar, dönüşün bekleniyor :)

    YanıtlaSil
  8. Yorumunuzu okuduktan sonra yürüyüşe çıktım. Gözlerim gökyüzündeydi hep. Parlayan yıldızlarda Annemi aradım göz kırptım onlara ve gülümsedim.

    Çok çok teşekkür ederim. Çok güzeldi yorumuma yazdığınız cevap. Yüreğimi ısıttı.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çınar… Işıltıyı görmüş olman çok güzel. O yıldızlar bazen kayboluyor gibi görünse de,
    Aslında hep aynı yerdeler. Hayat devam ettiği sürece, bizlere ışıklarını yansıtmaya devam edecekler.
    Yüreğin zaten sıcaktı çınar, bunu kalbindeki ışıkta görmüştüm. Ben sadece hatırlatmak istedim, gülümsettiysem ne mutlu bana…

    YanıtlaSil
  10. hayallbemoll, kitabın mı var senin?
    yazdınmı o konuda hıç.kçırmış olabilirim.çok isterim kıtabını okumayı..arıycam umarım bulabilirim..

    senin gibi hayat adamından böyle bir şiir okumak şaşırttı beni.
    o günün geleceğini bilerek yaşamak insanın içini ürpertiyo.hele bide yakınından birinin başına geldiyse hayat bambaşka bi boyut kazanıverıyor insanda..

    YanıtlaSil
  11. KaRaMeL… Yaklaşık 8 yıl kadar önce, Mudo mağazalarında kısa süreli ve özel olarak satışa sunulan, söz, deneme ve şiirlerimden oluşan bir kitabım var. Hatta bu Ölüm isimli şiir, o kitapta vardı. Piyasada halen satışta olan bir eserim şimdilik yok. Üzgünüm. Fakat yayımlamaya çalıştığım bir romanım var. Eğer bir gün çıkarsa, sana haber vereceğim.

    Her tarzda düşünmek gerek. Yaşamak kadar ölüm de bir gerçek. Ölümü bilmek, belki de hazır olmak gerek. Gerçeklerden korkmak, kişiliğimizde olumsuz yaptırımlara yol açabilir. Gerçekleri olduğu gibi kabul edip, bakış açımızı düzenlemeliyiz. Sevgiler.

    YanıtlaSil