15 Haziran 2009

Confessions of a Shopaholic (2009)

Türkçe Adı: Bir Alışverişkoliğin İtirafları
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: P.J. Hogan
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow, Kristin Scott Thomas, Fred Armisen, Leslie Bibb, Lynn Redgrave, Robert Stanton, Julie Hagerty, Nick Cornish, Wendie Malick, Clea Lewis, Stephen Guarino, Tuomas Hiltunen, Yoshiro Kono, John Salley, Lennon Parham, Christine Ebersole, Michael Panes, Kaitlin Hopkins, Katherine Sigismund, Alexandra Balahoutis, Elisabeth Riley, Madeleine Rockwitz, Tommy Davis
Tam bir alışveriş tutkunu olan Rebecca Bloomwood (Isla Fisher)’un çocukluk hayali, moda dergisi Led’de çalışmaktır. Görüşme fırsatı yakaladığı sırada, kredi kartlarının borcunu ödemeyecek düzeye gelmiştir. Buna rağmen görüşmeye giderken, yolda gördüğü kırmızı eşarbı satın almadan duramaz. Fakat kredi limitleri son noktaya geldiğinden, 20 dolar daha ek paraya ihtiyacı olacaktır. Parayı bulmak için çek bozdurmaya çalışırken, biri ona yardım eder.

Led Dergisi ile görüşmesinde sorun yaşanır. Danışmadaki kişi ona yardım edebilmek için, aynı firmanın finans dergisi Dante West’te görüşme ayarlar. Bu şekilde Led’e geçmek mümkün olabilecektir.

Rebecca ile görüşecek yetkili, finans uzmanı Luke Brandon (Hugh Dancy)’dır. Yani, eşarp alması için 20 dolar veren kişi…

Rebecca’nın kariyer yalanları, Dante West’e girmesinde etkili olmuş, şans yanındayken işinde yükselmeye de başlamıştır. Fakat bu yalan, nereye kadar devam edecek? Rebecca, Led Dergisi’ne geçiş yapabilecek mi? Alışveriş hastalığına nasıl çare bulacak?

Confessions of a Shopaholic, kadınların dayanılmaz alışveriş çılgınlığına karşı esprili bir bakış açısıdır. Özellikle bayan izleyicileri etkisine alacak film, gerçekten izlenmeye değer. Sonuna kadar neşesini koruyan bir yapımdır.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Sana hak veriyorum.. Özellikle bayan izleyicilerin izlemesi gereken 1 film..

    YanıtlaSil