27 Haziran 2009

Limit Sizsiniz

Yazar: Mümin Sekman
Alfa Yayınları

Birçok insan, özünde başarılı olduğu halde içindeki cevheri ortaya çıkarmakta biraz çekimser kalmaktadır. Toplum içinde yaşayan bireyler, farklı anlayışla hayatını devam eder. Başarılı olanlar da vardır, başarılı olanı izleyenler de. Kimileri hayalleri uğruna kendini feda eder, kimisi ağır ağır çıkar merdivenlerden, kimisi de yerinden memnun bir şekilde konumunu muhafaza etmeye çalışır.

Mümin Sekman, “hadi yapabilirsiniz” çığlıklarıyla kişileri canlandırmaya çalışan, başarılı hayat öykülerini toplayarak insanlarla paylaşan, hukukçu olduğu halde kariyerini kişisel gelişim yoluna adayan biridir.

Mümin Sekman, kendi kanatlarıyla uçmanın önemini vurgulayan güzel hikâyelerle kitabına başlıyor. Sonra bu hikâyeleri kişisel gelişim yolunda açarak ve kişilik tanımlarına da yer vererek, insanın yapabileceklerini sınıyor.

Kitabın sonlarına doğru çok fazla kullandığı “başarı” kelimesi, sanki biraz rahatsız edici. Ayrıca yazar, her anlamda kendi reklamını yapmaktan geri kalmıyor ki, bunu mücadele anlamında biraz gereklilik sayıyorum.

Kişisel gelişim’in Türkiye’deki öncülerinde olan Mümin Sekman’ın tercih edilmesindeki en büyük etken, konu bakımından halkın kavrayabileceği sade anlatımdan ve kurduğu düzgün cümlelerden kaynaklanmaktadır.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder