09 Mart 2010

New York, I Love You (2009)

Türkçe Adı: Seni Seviyorum New York
Tür: Dram / Romantik
Yönetmen: Fatih Akın, Yvan Attal, Allen Hughes, Shunji Iwai, Wen Jiang, Joshua Marston, Mira Nair, Brett Ratner, Randall Balsmeyer, Shekhar Kapur, Natalie Portman
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Bradley Cooper, Natalie Portman, Shia LaBeouf, Robin Wright Penn, Ethan Hawke, Orlando Bloom, Blake Lively, Hayden Christensen, Christina Ricci, Justin Bartha, Rachel Bilson, Anton Yelchin, John Hurt, Maggie Q, Chris Cooper, James Caan, Julie Christie, Andy Garcia, Drea de Matteo, Eli Wallach, Cloris Leachman, Eva Amurri, Olivia Thirlby, Jacinda Barrett, Qi Shu, Burt Young, Irrfan Khan, Taylor Geare, Uğur Yücel, Emilie Ohana, Ashley Klein, Sinsu Co, Jordann Beal, Cesar De León, Carlos Acosta, Eliezer Meyer, Amy Raudenbush, Jeff Chena, Gary Cherkassky, Juri Henley-Cohn, Richard Chang, Gurdeep Singh, Andy Karl, Kevin Cannon, Robert d Scott, Vedant Gokhale, Loukas Papas, Adam Moreno, Simon Dasher, Duane Nakia Cooper, Eddie D'vir, Adam S. Phillips, Brad Naprixas, Himad Beg, Aron Charach
Kısa filmlerden bir derleme olarak, New York şehrinde farklı mekân ve zamanlarda çekilen, ihtiras, tutku, heyecan, acı, mutluluk gibi içinde birçok kavramı barındıran aşkın gücünü, birleştirici özelliğini, yaşattıklarını ve umut edilenleri bize gösteren sanatsal bir çalışma. Paris, je t'aime (Paris, I Love You) filminin New York şehrine uyarlanmış hali. Kısa filmler içeriğinde, din, dil, ırk ve millet gibi farklılıkların, toplumsal ve kültürel yansımalarını görebilirsiniz. Bütünsel yaklaşımı benimseyen standart romantik kalıplardan uzak olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. benim için büyük hayal kırıklığı olmuştu bu film.
    paris, je t'aimein o anlamlı havasından uzak, karmakarışıktı. ama fatih akın, uğur yücel gibi adamları dünya sinemasında görmek güzel.

    YanıtlaSil
  2. Bunların "İstanbul, Seni Seviyorum" versiyonu da olmalı bence.

    YanıtlaSil
  3. diclegultekin... 2005 yapımı "Anlat İstanbul" var. Buna yakın sayılır, en azından tarz bakımından. Ama senin başlıktan film yapılacağını tahmin ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Listede duruyor, bir türlü fırsat olmadı izlemek için. İlk fırsatta izlemeli, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil