28 Mart 2010

The Box (2009)

Türkçe Adı: Kutu
Tür: Dram / Gizem / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Richard Kelly
Süre: 115 dakika
Oyuncular: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn, Holmes Osborne, Sam Oz Stone, Gillian Jacobs, Celia Weston, Deborah Rush, Lisa K. Wyatt, Mark S. Cartier, Kevin Robertson, Michele Durrett, Ian Kahn, John Magaro, Ryan Woodle, Basil Hoffman, Robert Harvey, Gentry Lee, Andrew Levitas, Gabriel Field, Frank Ridley
Virjinya 1976. Nasa’ya bir haber ulaşır. Arlington Steward (Frank Langella) adlı hasta, öldükten sonra dirilerek amacı bilinmeyen bir cihaz yapmıştır. Cihaz, test amaçlı bazı evlere götürülerek bırakılmaktadır.

Sabahın erken saatlerinde Norma (Cameron Diaz) ve Arthur Lewis (James Marsden) çiftinin kapısı çalınır. Kapıya bir kutuyla birlikte bay Steward’ın arayacağına dair not bırakılır. Kısa bir süre sonra Arlington Steward, Norma evdeyken ziyarete gelir ve bir teklifte bulunur. Söylediğine göre, kutudaki düğmeye basması durumunda, dünyanın herhangi bir yerinde tanımadıkların biri ölecek, fakat karşılığında 1 milyon dolar alacaklardır. Eğer düğmeye basmazsa, kutu bir başkasına teslim edilecektir. Lewis ailesi için mali durum kötüleşmeye başladığından, teklif korkunç ama cazip görünmektedir. Acaba tüm bunlar bir oyun mu, yoksa kurulmuş bir düzenin parçası mıdır?

Film tam anlamıyla gizem üzerine kurgulanmış. Sona kadar işin nereye varacağını merak ediyorsunuz. Donnie Darko’nun yönetmeni Richard Kelly’nin esrarengiz yapıtlarından biri olan The Box, gizem ve bilimkurgu sevenlerin dikkatini çekecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: