07 Mart 2010

New Moon (2009)

Türkçe Adı _ Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay
Tür: Fantastik / Romantik / Gerilim
Yönetmen: Chris Weitz
Süre: 130 dakika
Oyuncular: Kristen Stewart, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Grene, Anna Kendrick, Christian Serratos, Michael Welch, Justin Chon, Christina Jastrzembska, Jackson Rathbone, Russell Roberts, Michael Sheen, Jamie Campbell Bower, Christopher Heyerdahl, Peter Facinelli
Doktor Carlisle Cullen’in (Peter Facinelli) 10 yıldır yaşlanmaması Forks halkının ilgisini çekmeye başlayınca, Cullen’ler kasabadan ayrılmaya karar verir. Zamanla aralarında bedensel fark oluşacağı düşüncesi Bella’yı (Kristen Stewart) tedirgin ettiğinden, Edward’ın (Robert Pattinson) kendisini vampir olarak dönüştürmesini bekler. Fakat kasabadan ayrılacak olan Edward bu değişimi onaylamadığından, tekrar görüşmemek üzere vedalaşarak kasabadan ayrılır. Uzun süre ayrılık bunalımından çıkamayan Bella, Jacob’ın (Taylor Lautner) yanında moral bulmaya çalışır. Başlangıçta her şey iyi görünürken Jacob’un Bella’ya karşı sıcak duyguları, arkadaşlığın aynı çizgide gitmesini engeller. Oysa Bella Edward’ı unutamadığı gibi onun kendisini koruduğu hissettiğinden, başka bir ilişki düşünmemektedir.

Kasabada vahşi hayvan saldırıları nedeniyle ölü sayısının artması, halkın tedirginliğini artırır. Korucular, katil hayvan arayışına çıkar. Fakat ortada hayvandan çok daha ötesi vardır.

Twiligh’in devamı olan seride, olaylar oldukça durağan geçiyor. İlk filmdeki beklentiyi karşılayamamıştır.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Yazın can sıkıntısından sanki başka kitaplar yokmuş gibi bu seriyi bitirdim. Bir beklentim olmadığı için hayalkırıklığına da uğramadım belki ama filmler konusunda aynı şekilde düşünmüyorum, filmi yapanların kitabı geçme şansları olmasına rağmen çok daha kötü durumdalar bence. Müzikler iyiydi neyse ki. =)

    YanıtlaSil