18 Mart 2010

Git-Gel’ler Yaşamak Dalgalar Gibi

Kapılar kapanmaya başladığı an, ışıksız kalma korkusu yer bitirir insanı. Arada bir gelip, kapılardaki kilitleri kontrol edersin. “Acaba?” dersin, “bugün kapılar açılır mı?”

Bir bağımlının kimyasal arayışındaki krizler gibi, zamanla kavrulan belirsizliğin huzursuzluğa dönüşür.

Ve bir gün kapılar açılıverir. Işığın etkisiyle gözünü kırpıştırırsın. Yüzündeki şaşkın tebessüm, git-geller yaşar dalgalar gibi. Şiirsel arzularla nağmeler mırıldanmak istersin ama sesin çıkmaz. Kapıların kapandığı anı hatırlamak istemezsin. Oysa onun, hayatında kalıcı bir yara izi olduğunu iyi bilirsin.

"Bir kapının kapanması, başka bir kapının açılacağına işarettir" derler. Oysa ölüm de bir kapı sayılır. Sonuçta nerden olursa olsun, bir yerden çıkarsın. Fakat kimse zamanda aynı kalamaz. Bir şeyler kararırken, bir şeyler aydınlığa çıkar. Ve sen bu filmde, ya seyirci olursun, ya da oyuncu…

Unutma!
Bedeninden farklı olarak, ruhun ve aklın hep özgürdür. Bu hiç değişmez…

Emre Türker

Picture: deviantart

6 yorum:

  1. Birkaç ay önce birkaç kapıyı ben kapadım. Ne kapamayı, ne de kapanmayı ister insanoğlu ama, sınırları (akıl/kalp/ruh/beden) aşıp, bunların hepsinde birden, hem de büyük bir başarıyla aynı anda, değil gel-git, tsunami yaratanlara kapı kapamak az bile gelir.
    Bana kapı kapamayı öğretenlerden kalan hatıra yara izlerimdir.


    Yazınız iyi deşti beni...
    :)
    Merhaba...

    YanıtlaSil
  2. Müge… Yazının derinliğini kadar, yorumunun derinliği de beni çok etkiledi diyebilirim :)
    Sıkıntıyı anlatan kelimeler sınırsızken, mutluluğun cümlelerini bulmakta neden zorlanır ki insan?
    Çünkü… Şarj ve deşarj olayı, sıkıntı anlarında pillerden tam tersi yönde tesir gösterir. Yani stres yüklenmesi, seni pozitif değil negatif etkiler. Dolayısıyla bu etkilerin bıraktığı patlamalar, acının şiddetiyle derinlere ulaşıyor ve kalıcı izler bırakıyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu kış böyle geçecek ve seneye her şey güzel olacak... (Bu da yeni hayâlim)
    :))
    (2 yazıya ortak yorum)

    YanıtlaSil
  4. Ruhumuz ve aklımız bu kadar özgürken bahsettiğin filmde ''Yönetmen'' olmak sandığımız kadar zor değil aslında Emre..
    Bazı ezberleri bozarak karanlıklardan uzak kalınabilir, diye düşünüyorum dolayısıyla..En azından acıları ve stresi asgari orana indirebiliriz, yaraya falan dönüşmeden. Bu tamamen bize bağlı.

    Ne dersin? ;)

    YanıtlaSil
  5. Müge… Açıkçası zamanın taşlarını düşünsel olarak yerleştirdikten sonra, planlamayı ona göre iyi yapabilirsin. Kısaca, öyle diyorsan öyle olacaktır :) Umarım bu senden başlayarak tüm senelerin çok güzel olur…

    Zeugma… Hayatta birçok şey insana bağlıdır. Fakat iktisat kuramlarındaki makro ifadeler gibi, birçok olay birbirini etkilemektedir. İnsan, elinden gelenin en iyisini yapacak. Bu arada kötü etkenler grafiği aşağı yönlü çekerken, o yolunda inancından aldığı güçle ilerlemeye devam edecek. İnanç ve sabır, kişinin isteklerinde önemli yapı taşları.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim... Herkes için öyle olsun :)

    YanıtlaSil