02 Mart 2010

Büşra (2010)

Tür: Dram / Komedi / Romantik
Yönetmen: Alper Çağlar
Süre: 105 dakika
Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Mine Kılıç, Coşku Cem Akaya, Ayşe Çiğdem Batur, Kaan Urgancıoğlu, Alpay Özdoğancı, Enise Ütük, Gülay Deniz, Mutlu Güney, Nesime Alış, Hüseyin Özay
Üniversiteden başarıyla mezun olan Büşra’nın (Mine Kılıç) hayali, gazeteci olmaktır. Tarafsız düşünceyle başvurduğu aydın bir gazetenin editöründen olumsuz yanıt alsa da, orada gazeteci yazar Yaman’la (Tayanç Aydın) tanışma fırsatı bulur. Ailesi tarafından kendilerine yakın gördükleri Ferit’le (Coşku Cem Akaya) evlendirilme hazırlıkları sırasında Büşra, üniversiteden arkadaşı Selen’le (Enise Ütük) bir tv programına izleyici olarak katılır. Programın gidişatını doğru karşılamayan konuk Yaman, tepkisini göstererek salondan ayrılır. Yaman’ın düşüncelerini takdir eden Büşra, desteğini göstermek için onun peşinden gider. Böyle başlayacakları fikir alışverişi, farklı görünen duyguların perde arkasında ne kadar benzerlikler olduğunu gösterecektir.

2007 Leman Dergisinde yayınlanan Bahadır Boysal’ın çizgi karakteri Büşra’nın taslakları, 2008’de senaryo haline getirilmiş. Yaklaşık 40 farklı mekânda 5 hafta 5 gün süren filmde, modern hayatın hoşgörüsüzlüğü üzerinde duruluyor. Önyargılara karşı mizahi bakış açısıyla izleyiciye sunulan Büşra, hoşgörünün azaldığı ve toplumun yalnızlaştığı ortamı, tatlı sert eleştiriyle iyi biçimde sergilemeyi başarıyor. Kesinlikle başarılı bir yapım.

Emre Türker
Fragman/Referans: Akare Film


FRAGMAN:

Filmden Kareler

7 yorum:

  1. Cidden begendin mi Emrecim? Acccaip merak ediyorum bu filmi...

    YanıtlaSil
  2. Eliza Doolittle... Önyargılar üzerine akıllıca kurgulanmış bir yapım olduğunu söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  3. Gitmek isterim.Teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  4. bu filmi bende çok merak ediyorum.. çıkar çıkmaz gidicem.. tşkler hayalbemol

    YanıtlaSil
  5. Süpper bir senaryo.
    Sayende öğrendim bu filmi nasıl kaçırmışım anlamadım..
    En kısa zamanda izlemeliyim..
    Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Zeugma... 19 Mart 2010, kaçırdığın birşey yok. Basın gösteriminde izleme olanağı buldum. 2 hafta içinde sinemalarda. Senin bu filmi seveceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Hayır yaa...
    Böyle bir filmin yapıldığını duymamışım Emree:)))

    Yanılmamışsın, içerik tam benlik..Kutlarım seni...

    Hadi çok az kalmış, sevindim...

    YanıtlaSil