28 Aralık 2009

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1975)

Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Ertem Eğilmez
Süre: 93 dakika
Oyuncular: Kemal Sunal, Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Şener Şen, Semra Özdamar, Kerem Arıdoğan, Ahmet Arıman, Ertuğrul Bilda, Cem Gürdap, Hayri Karabey, Hakkı Karadayı, Cengiz Nezir, Akil Öztuna, Ergin Orbey, Feridun Şavlı


Hastaneden taburcu olan Mahmut Hoca (Münir Özkul), Çamlıca Lisesi’ndeki görevine geri döner. Hababam sınıfı sınıfta kalmıştır. Mezun olamasalar bile, Mahmut Hoca’yla aralarındaki ilişki, daha sevecen bir hale dönüşmüştür. Bu bölümde filme, beden eğitimi öğretmeni Badi Ekrem (Şener Şen), edebiyat öğretmeni Semra Hanım (Semra Özdamar) ve müfettiş Hüseyin Şevki Topuz (Ergin Orbey) katılır.

Daha önce hiç bayan öğretmenle ders yapmayan hababam, karşılarında yeni mezun edebiyat öğretmeni Semra hocayı görünce kendilerinden geçer. Fakat Semra hoca, dürüst, gururlu ve ciddiyeti seven biridir. Bu nedenle aralarında çekişme başlar.

Şener Şen’in hababama katılması, eğlence grafiğini yükseltmiş. Bu filmde, eski öğrencilerin ne kadar haylaz olsalar da, öğretmenlerine karşı saygılı oldukları görülmektedir.

Emre Türker
 
Picture: sinematurk

1 yorum:

  1. HEY..i liked your blog..its great and you hav a cool stuff out there...i think i'll become your follower keep posting like this ...may happiness surround you from all quarters..hope u will lik 2 visit my blog too...

    http://rishabhdidwania.blogspot.com/
    http://howugetsuccess.blogspot.com/

    YanıtlaSil