18 Aralık 2009

Aliens in America (2007)

Tür: Dizi – Komedi
Oyuncular: Justin Tolchuck (Dan Byrd), Raja (Adhir Kalyan), Franny (Amy Pietz), Claire Tolchuck (Lindsey Shaw), Gary Tolchuck (Scott Patterson), Mr. Matthews (Christopher B. Duncan), Dooley (Adam Rose)


16 yaşındaki Justin (Dan Byrd) okulda alay konusu olan diş tellerini kurtulmuş, yine de ezik öğrenci konumundan çıkamamıştır. Kendini ifade etme problemi yaşadığından, öğrenciler arasına karışmakta sorun yaşar. Çabuk pes eden yapısıyla, kendini toplumdan soyutlamıştır. Bu nedenle annesi Franny (Amy Pietz), Justin’in üzerinde düşünmek için işinden ayrılarak tamamen oğluna yoğunlaşır. Ailenin diğer üyelerinden babası Gary (Scott Patterson), iyi bir işe sahip olması yanında, alternatif para kazanma yöntemleri üzerinde çalışmaktadır. Kız kardeşi Claire (Lindsey Shaw) ise, ergenlik dönemindeki popülerliğin keyfini çıkarmaktadır.

Franny, oğlunun okula gitmek istememesi üzerine, danışman öğretmeni Matthews’la (Christopher B. Duncan) özel olarak görüşür. Birlikte aldıkları karar, evlerine değişim öğrencisi kabul ederek Justin’e arkadaş sağlamak olmuştur. Hazırlıklar sonunda, Londra’dan gelecek öğrenci için karşılama töreni hazırlarlar. Fakat değişim öğrencisi Raja (Adhir Kalyan), beklediklerinden çok farklı çıkar. Çünkü o, Pakistanlı bir Müslüman’dır.

Aliens in America, dünyanın Müslümanlara bakış açısına karşı eleştirel bir komedi dizisidir. Amerikan halkının terörist olarak tanımladığı Müslümanların gerçek kişiliği, dünya görüşleri, ahlak anlayışı ve sevgi gibi kavramları, izleyiciye ifade edilmeye çalışılıyor. Farklı ve dikkat çekici konusuyla, izlenmeye değer…

Emre Türker

Picture: impawards

7 yorum:

  1. Aslında dizinin adında bile bir gönderme, bir ötekileştirme var.

    YanıtlaSil
  2. Birkaç bölümünü izlemiştim komik gelmişti bana :)

    YanıtlaSil
  3. Çok eğlencelidir, Raja nın istemeden öne çıkması Justin in yine ezik kalması, Raja nın akıl vermeleri süper :)

    YanıtlaSil
  4. hastayım konuşmasına ya :) çok güsel bence dizi.

    YanıtlaSil
  5. her hafta severek izliyorumm

    YanıtlaSil
  6. Konusunu sevdim. İzlemek isterim.Teşekkürler

    Hangi kanalda olduğunu yazmayı unutmuşsun ama Emre:)

    YanıtlaSil
  7. Zeugma... Konuları tek bir ülke genelinde düşünmek istmediğim için kanal belirtmedim :)
    Ama Türkiye'de CNBC-E'de...

    YanıtlaSil