18 Ağustos 2009

Pozitif Düşünmek Yeterli Mi?

Hızlı değişimi yakından takip etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha dün bilgisayarlara karşı olup kalem kâğıttan vazgeçmeyenler, çoktan fikir değiştirdiler bile.

Stres, kontrol edilmesi gereken bir güç haline geldi. Hayatımızdan bu gerginliği tamamen söküp atmak mümkün değil. Onu bir şekilde kontrol altına almaya çalışmalıyız.

En basit düşünceyle yapmamız gereken nedir?

Öncelikle işe pozitif fikirlerle başlamalıyız. Olumlu düşünce; hayal, gerçek ve kader üçlemesi arasındaki savunma mekanizması olmalıdır.

Savunmak yeterli mi?

Savunma, sizi bir yere kadar koruyabilir. Futbol maçı izlediğinizi hayal edin. Taraflardan biri kendi sahasına geçmiş gol yememek için uğraşırken, zafere susamış rakibiyse var gücüyle saldırıyor. Savunmada kalan tarafın kazanma şansı yüzde kaç olur? Genel futbol düşüncesiyle, “topun kimi sevdiğine bağlı” sözlerini bir kenara bırakın. Biraz daha gerçekçi yaklaşın. Savunmayla elde edebileceğiniz beraberlik, sizi yüceltmez. Zafer için akın etmelisiniz.

Şu sorulara cevap verin.

— Ben neredeyim?
— Nerede olmalıyım?

Net bir cevap verebiliyorsanız, hedefi 12’den vurmak için zihin egzersizlerine başlayabilirsiniz.

Pozitif düşünceleriniz kalkansa, hedeflerinize kılıçtır. Güzel vakit geçirmek için kalkan yeterli, başınızı dik tutmak içinse kılıç gereklidir.

Emre Türker

Picture: deviantart

7 yorum:

  1. Pozitif dusuncenin gucune inaniyorum ..Basarili bir post Tabrikler

    YanıtlaSil
  2. Açık sözlü Cadı... Gücü farkedilen yakın çağda, konu hakkındaki yayınlar hızla çoğalmaya başladı. Doğru düşünmek için pozitif bakış şart. Güzel sözler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. bu yazdıklarına katılmamak elde değil, edilgen savunma yeterli değil,biraz da ekşın...ekşın...ekşın :)

    YanıtlaSil
  4. yer yer kötü olayları kendi kendime çağırdığımın farkındayımm.

    YanıtlaSil
  5. Pozitif düşüncenin, Engel olamadığımız olaylar karşısında oldukça işe yaradığını inkar edemeyiz.
    Konu sadece başarılı bir sonuca ulaşmak "berabere kalmak yerine maçı almak" olmayabilir. yaşamak durumda olduğumuz, önüne geçemediğimiz tatsız olaylar karşısında kendimizi tamamen karamsarlığa kaptırıp sürekli şikayetlenmek ya da umutsuzluğa kapılmak yerine, her insanın dönem dönem ağır,üstesinden gelemeyeceği olaylar yaşayabileceğini düşünerek "Bunun üstesinden gelebilirim. Gececek bu günler.Sonu iyi olacak, üstelik çok daha kötüsü olabilirdi." Gibi kendimizi motive edici pozitif düşüncelerle güçlendirmemizin, önemli faydaları olduğunu düşünüyorum.Bu, maçı kazanmak ta değil midir,bir şekilde?

    Ayrıca, kalkan olmadan, çıplak kılıçla karşıdakine saldırmak yara almamıza neden olmaz mı?

    Yine çok güzel bir konuydu sevgili Emre gönlüne sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Damlo… Farkındalık güzel şey. Bir de kabul etmezlik var. Yani sorunun odak noktası ya da yörüngesinde, kendinle ilgili hiçbir şeyin olmadığı düşüncesi. Sorunu bileceksin ki, çözüm için daha iyi konsantre olabilesin.

    nane şekeri… Büyük şehirlerde günlük yaşam zaten bir ekşın :) Maceraların içinde başrol oynamaya çalışıyor ve rolümüzde başarılı olduğumuz sürece mutlu oluyoruz. Özetle bu…

    YanıtlaSil
  7. Çınar… Pozitif düşünmenin büyülü getirilerinden yeri geldikçe bahsetmeye çalışıyorum. Elbette, her şeyin iyiye gidiş yönü, olumlu şekilde olaylara yaklaşmaktır. Burada anlatmak istenilen, biraz daha ileri düzeylerde. Yani belki iş yaşamında olabilir. Mesela sürekli azarlanıyorsun diyelim. “Olsun, bu işi bulamayanlar da var” yaklaşımın yerine, “bu durum değişmeli, ortalığı ayağa kaldırmadan, gücümü kanıtlamanın bir yolu olmalı. Çünkü ben işimi seviyor ve hakkıyla yapıyorum” diyebilmelisin. Tabi, işini gerçekten seversen…
    Zaten birçoğumuz savunmayı ya da korunmayı bilmediği için çoğu risklerden etkilenerek kayba uğruyor. Haklısın ki, “işin en kötüsünü gördüm” düşüncesiyle değil, “daha kötüsü olabilirdi, bu noktadan ayağa kalkmalıyım” diyebilmelisin.
    Yorumuna sağlık Çınar, teşekkürler.

    YanıtlaSil