15 Ağustos 2009

Death to Smoochy (2002)

Türkçe Adı: Smoochy'ye Ölüm
Tür: Komedi / Polisiye / Müzikal / Gerilim
Yönetmen: Danny DeVito
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Robin Williams, Edward Norton, Catherine Keener, Danny DeVito, Jon Stewart, Pam Ferris, Danny Woodburn, Michael Rispoli, Harvey Fierstein, Vincent Schiavelli, Craig Eldridge, Judy White, Tim MacMenamin, Bruce McFee, Glen CrossÇocuk programının sevilen ismi Gökkuşağı lakaplı Randolph Smiley (Robin Williams), usulsüz işlemlerinden dolayı FBI tarafından tutuklanır. Bunun üzerine kanal, yeni bir yüz arayışına girer ve kısa bir araştırmanın ardından, bakım evlerinde kimsesiz insanları eğlendirmeye çalışan Gergedan Smoochy lakaplı Sheldon Mopes’u (Edward Norton) denemeye karar verir. Nora Wells (Catherine Keener), her ne kadar Smoochy karakterine karşı çıksa da, görevi gereği onu bularak teklif götürür. Sheldon bundan gurur duyacaktır.

Gergedan Smoochy lakaplı Sheldon Mopes, Gökkuşağı lakaplı Randolph Smiley’dan çok farklıdır. Çünkü Smoochy; yardımsever, şiddete karşı ve çocuklara gerçek anlamda değer veren biridir. Böyle olunca, çocuklara zararlı her türlü yayına karşı çıkmaya başlar. Bu durum, bazı kişileri rahatsız edecektir.

Bir gece Sheldon, çocuk programları menajeri Burke Bennett’le (Danny DeVito) tesadüfen tanıştığını zanneder. Fakat Burke, her şeyi planlamıştır. Amacı, Sheldon’ı kullanarak büyük paralar kazanmaktır.

Gergedan Smoochy, çocuklar için vazgeçilmez bir karakter olur. Fakat günlük yaşamda Sheldon’un iyimser tavırları değişmeyince, Gökkuşağı Randolph dahil olmak üzere çevresinde gezinen karanlık dünya, onu bitirmek için kolları sıvamaya başlayacaktır.

Danny DeVito’nun yönetmenliğini yaptığı film, bünyesinde birçok ünlü ismi barındırıyor. Film izleyiciye kahkahalar attırmak niyetinde değil, daha çok sosyal mesaj vermeye çalışmaktadır. Eğlenceli, sevecen ve biraz uçuk-kaçık tarzda bir yapımdır. Her bünyeyi etkilemeyecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder