25 Ağustos 2009

İş Hayatında STRES

Yazar: Prof. Donald Norfolk
Form Yayınları

İş hayatındaki muhtemel stres gerginliğini yumuşatmaya yardımcı olmak düşüncesiyle yola çıkan bu kitap, yalnız iş alanında değil, güncel hayatımızdaki sıkıntılara da yer veriyor. Norfolk’un bu kitaba gerçekten değer verdiğini anlamak mümkün. Çünkü her bölümde itinayla seçilmiş örnekler, çeşitli bilimsel testler, bu konuda yazılmış çeşitli kaynaklardan alıntılar ve özlü sözlerle yoğrulmuş yazarın kendi düşüncelerini okuyabilirsiniz.

Dil gerçekten akıcı ve kelimeler anlaşılır şekilde hazırlanmış. Kitabın, stres alanında yazılmış en iyi eserlerden biri olduğunu düşünmek için, kitabı bir kez okumanız yeterlidir.

Donald Norfolk, stresten kurtulmaktan değil, gerektiğinde onu kontrol edip faydalı hale dönüştürmekten de bahsediyor. Konularını üç ana başlıkta toplamış. Bunlar sırasıyla; stresin yapısı, Stres’in kaynakları ve Stres’in kontrolü. Üçüncü bölüm daha akıcı ilerliyor. Bunun sebebi, gerekli tanımları ve kaynakları öğrendikten sonra, örneklerin güncel yaşamda sık karşılaşılan olaylardan yola çıkılarak sunulmasındandır.

Geniş araştırmaya dayanan bu kitap, okuyucusunu hareketlendirmek değil, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek niyetindedir. Stresin farkına varmanızı ve onunla başa çıkabilmek için uygulanılmış, başarılı olmuş yollardan faydalanmanızı amaçlıyor. Elinize geçtiği anda, kütüphanenizde saklanması gereken bir kaynak olacaktır.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Şu günlerde tam da okumam gereken kitap bu sanırım.

    YanıtlaSil
  2. UFUK ÇİZGİSİ... Piyasada pek bulunmuyor. İnternetten çok ucuza alabileceğin bir kitap. Ucuzluğuna sakın aldanma, gerçekten iyi diyebilirim.

    YanıtlaSil