01 Ağustos 2009

Çiftçi ve Düş Bahçesi

Çiftçi, iyi güneş alan bir yerde evini seçmiş, tasarladığı yeri kurmak için çalışmaya başlamıştı. Aklındaki düş bahçesindeki ürünleri tasarlayıp, alınacaklar ve yapılacaklar listesini hazırladı. Hiç vakit kaybetmeden pazara çıkıp, gerekli hayallerinin tohumlarını toptancısından pazarlıkla ucuza mal etti.

O gece, rüyalarına yön vermek üzere gülümseyerek uyudu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yatağından kalkarak, heybesindeki tohumları özenle toprağa ekti. Filizlenmesini beklerken, ürünlerinin canlı ve organik büyümesi adına, bahçesindeki özel alanı klasik müziklerle aşıladı. Tohumlarının her biri sevgiyle büyümeliydi. Zihnin şifalı çeşmesinden kaynakla sulamanın önemini bildiğinden, düzenli ve aksatmadan toprağa saygılarını sundu.

Vakit gelmişti. Güneşin ilk ışığı boy gösteren ürünlerine vurduğunda, düş bahçesi muhteşem bir manzaraya dönüştü. Çevredeki köylüler, çiftçinin çalışmalarını hayretle izlediler. Her biri, bu muhteşem adamın ilk ve son halini düşününce şaşkına döndü. Düş bahçesi, soyut kavramdan somuta geçerek amacına ulaşmıştı.

Düş bahçenizde neler var?

Solan çiçekleriniz nedeniyle, toprağı mı suçluyorsunuz?

Bulunduğunuz yerde başarısız olmanızın nedeni, çorak yerlere yatırım yapmanızdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Ürünleriniz kendinize mi ait, yoksa sizi kobay olarak kullanan ve laf salatası yapan aşçılara mı?

Aklınızın yolları bozuksa, delikleri yamayla kapatmayın. Hızla ilerlemek için asfalt çalışmalarına başlayın. O yol ayrıcalıklı olsun istiyorsanız, zihnin derin kütüphanesini araştırıp, gereken doğru kitapları raftan çıkarın. Aklınızı okumak sizin elinizde…

Unutmayın, her insan özeldir.

Başarılı insanlarla sizin aranızda ne fark var? Onların elindeki imkân sizde mi olsaydı? Adam gibi yatırım yapmaya gücünüz mü yok? Hayalinizdeki yıldızın yerinde olmak için neler vermezdiniz, değil mi?

Albay Harland David Sanders’in Kentucky’de başlayan rüyasını araştırın. Sadece hayallerle çıkılan yolda başarılı olmak, imkânsız değildir. Eğer hayallerinizi geliştirmemişseniz, size servet verseler de, sarhoşluktan her şeyi kaybedebilirsiniz.

Kendinize güvenin. Hayatta imkânsız görülen birçok düşünce, zamanla çürütülmüştür. İnandığınız masallar varsa, son gülen siz olabilirsiniz.

Emre Türker

Bu yazı ilginizi çektiyse, Düşlerinizi Fırçalayın'a bir göz atın.

Picture: deviantart

12 yorum:

  1. şimdi gözatcam...

    YanıtlaSil
  2. Beni favorilerine eklemisşin teşekkürler. Bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  3. saniorum basarili insanlarla basarisizlar arasindaki tek fark calismak .)
    bildigin calismak cabalamak iste :)
    ya da azim :s
    bilemiorum henuz o raddede degilim :))

    YanıtlaSil
  4. Aşırı çalışmak gerçek başarıyı getirmez. İşkolik olma, işini sev! yazımı incelersen, orada ayrıntıları bulabilirsin. Her zaman planlı hareket etmek gerekir. Bazıları az çalışıyor görünür ama kariyerinde hızla ilerler. Sebebi, planlamayı iyi yapıyor olmasındandır. Azim! O doğru işte.

    YanıtlaSil
  5. Tamamen benim de inandığım şeyler bu yazdıkların.
    İnanmak ve güvenmek başlamanın yarısıdır.Azimle devamını getirmek, pes etmemek. Bunları yaparken hayatın akışında rastgele değil de plan ve program dahilinde olmak çabaları ve karşılaşılan güçlükleri asgari boyutlara indiriyor kesinlikle.
    Eline sağlık Emre.Zevkle okudum yine..

    YanıtlaSil
  6. Bulunduğunuz yerde başarısız olmanızın nedeni, çorak yerlere yatırım yapmanızdan kaynaklanıyor olabilir mi?EVET

    Ürünleriniz kendinize mi ait, yoksa sizi kobay olarak kullanan ve laf salatası yapan aşçılara mı?YEMEĞİ HAZIRLAYAN BEN SUNAN ONLAR

    Asfalt çalışmalarına başladım :))

    YanıtlaSil
  7. Zeugma… Çalışmaları plan ve program dahilinde, çok aşırı kurallarla ruhu sıkmadan, sorunlara karşı cesur ve yılmadan hareket etmek, birçok kilitli kapıyı açacaktır. Şans, bağımsız etken olduğundan, umudun yolculuğunda bağlayıcı rolü yoktur. İnanç, bütünlüğü oluşturur. Güzel yorumdu, teşekkürler.

    Düşlerimin… Yemeği hazırlıyorsan, başkalarının tatmasına izin ver ama asla bilinçsiz teslim etme. Onlar geldiğin noktayı sunan servis elemanı olsun. Çalışmalarına ve başarılarına sahip çık. Asfalt çalışmaların, zaten bu yolda hazırlık yaptığına delildir. Başarılar :)

    YanıtlaSil
  8. Unuttum sanma.. Hala malum hikayenin yeni halini bekliyorum.. İtiraf :Bekletilmeyi hiç sevmem aslında...

    YanıtlaSil
  9. cache... :) Gecenin bir vakit gülümsettin. Bekletmeyi hiç sevmem, Joy için yazdıklarım yeterli değil mi?

    YanıtlaSil
  10. elbette değil.. ben o hikayeyi blogunda okumayı istiyorum..

    YanıtlaSil
  11. cache... Başlığı bile yakındı aslında. Sadece konunun içeriği hikayeden çok, biraz elle tutulur halde. Bundan sonraki ilşkiler başlığını faklı yerlere taşıyorum. Ufak yönlendirmeler olacak. Fazlası inan yoruyor beni.

    YanıtlaSil