29 Temmuz 2009

Kadın, Erkek ve ilk Tanışma Anındaki İhtimal Hesapları

Bir bar ortamında olduğunuzu hayal edin. Müziğin ritmi yükselirken, uzaktan bir kadın görünüyor. Renkli kokteylinin içindeki sıvıyı pipetle yudumlarken, yanındakilere bir şey anlatmaya çalışıyor. Tempolu melodilerin ritmi yükselirken kıvrak bedeni çevresindekiler tarafından fark edildiğinde, sakin tavırlarından kurtulup hırçın bir ata dönüşüyor.

Uzakta bir erkek, içkisini koyduğu ayaküstü masasından destekle, çevresini gözetliyor. O an, gözleri kadına takılıyor. Aşk kokusunu içine çeken kadın müzikle sallanmaya devam ederken, erkek tarafından izlendiğini fark ediyor. Hafif kaçamak bakışlar, tahrik edici dudak hareketleri, çekici tavırları ve mor ışıkta parlayan ışıltılı elbisesiyle, erkeğin düşüncelerini iğneliyor. Kimi zaman başını ters yönde çevirip ilgilenmezmiş havası verirken, odak noktasını kaybetmemek için kaçamak bakışlarıyla erkeği süzmeye aralıklarla devam ediyor.

Bundan sonrası, iki hareketli varlığın ihtimal hesaplarıyla renklenecektir.

Alkolün etkisiyle cesaretlenen erkeğin aklından neler geçiyor olabilir?
1- Beni istemiyor olsa, neden bana bakmayı sürdürsün ki!
2- O kadar kişinin arasından yanına gidip “merhaba” desem, rezil olur muyum?
3- Buradan ayrılırken, onun telefonunu almadan eve dönmek aptallık olur.
4- Dans ederken yavaşça yanına yaklaşsam, konuşmak için ortam hazırlayabilir miyim?
5- Selam verip adını sorsam, ne kaybederim ki?
6- Yanıma gelip benimle ilgilenme ihtimali, yüzde kaçtır?
7- Onunla tanışacağım ve geceyi birlikte geçireceğim. İşte buraya yazıyorum, bu iş tamamdır.

Erkeği kıvrak danslarıyla yörüngesine hapseden kadının düşünceleri ne olabilir?
1- Yanıma gelmesi için daha ne yapabilirim ki?
2- Şu aptalla biraz daha dalga geçip hemen gidelim.
3- Köşedeki yakışıklıya bakıyorum ama önündeki şapşal, görüş alanımı engelliyor.
4- Bakışlarından kendimi alamıyorum.
5- Şu bar kapanmadan, artık yanıma gelse de “merhaba” dese!
6- Karanlıkta ne kadar erkeksi görünüyor. Işığa geldiğinde de aynı etkiyi verir mi?
7- Havada aşk kokusu var. Bu gece onunlayım.

Burada sözü geçen maddeler, ihtimallerin tümünü oluşturmaya yetmez. Çünkü kadın ve erkek bir araya gelince, ateşin rengini algılamak hiç de kolay olmayacaktır. Sonuçta, iki kişiden birinin hazırlıklarını tamamlayıp hamle yapması gerekir. İhtimal hesaplarında erkeğin kadına yaklaşma oranı, %90’dır. Çünkü erkeğe yaklaşan kadın profili, kolay lokma imajını uyandırır. Erkeklerin %10’luk ihtimalle bekleyişte kalması, herhalde aptallık olurdu.

Kadın, erkeğin ilgisinden hoşlanır. Belki tepkilere olumlu cevap vermez, belki dalga geçer, belki de çok istediği halde içindeki ses ona oradan ayrılması gerektiğini öğütler. Sonuç ne olursa olsun ilgi odağı olmak, kadına güven verir. Hafif tahrik edici bakış, vücut hareketleri, yörüngenin merkezindeki kararlı duruş, bu ilgiden memnun olmanın kanıtlarını oluşturmaktadır.

Çakırkeyif halde kısa sarkaç hareketiyle kadına doğru ilerleyen erkek, “hadi artık harekete geç” düşüncesini aklına kazımıştır. Tedirginliğin yerini karmaşık duygular almaya başlarken, çevredeki sesler bir anda kesilir. Artık yalnızca kadına konsantre olmuştur.

Sonuç noktasında, deneysel hipotezlerden yola çıkılarak olası birlikteliğin değişkenlik gösterdiği gerçeği, teorikleşmiştir. O nedenle her ne olursa olsun hamle yapmak, keşkeleri yaşamaktan çok daha iyi olacaktır.

İlk tanışma anından sonra ortaya çıkacak tablo, kolay resmedilemez. Dolayısıyla, ihtimal hesaplarındaki değerler, matematiksel işlemlerden sonuç vermez. Kadın ve erkek bireysel olarak değerlendirilmeli, “yaşa ve gör” taktiği uygulanmalı, sonuç ne olursa olsun pişman olunmamalıdır.

Geceleriniz renkli olsun. İyi eğlenceler.

Emre Türker

Picture: deviantart

Bu yazı JOYDERGi için hazırlanmıştır.

9 yorum:

  1. Aslında hamlesini umursamadan merhaba denebilir.. En kötü ihtimale "kolay" olduğumu sanabilir ki; bu da bana onun algı düzeyini gösterir.. Sonrasında "kolay"sandığının ne kadar "zor "olduğunu ilan etmek ise en keyifli olan kısım bana göre..

    YanıtlaSil
  2. benzetme super otesi .)
    hırçın bir ata dönüşmek, walla super

    YanıtlaSil
  3. Cache… Görünürdeki sahneye aldanmamak, perde arkasını hissedebilmek böyle bir şey olsa gerek :) Anlattıklarının her kelimesini şahsen hayal edebiliyorum.

    LoLLa.. Sonuçta kadın bu, tarifi tarihe sığmaz :)

    YanıtlaSil
  4. bloguma bekliyorum hayalbemol bey sözleşmenizi imzalamak üzere:)

    YanıtlaSil
  5. Pino... Geliyorum, ben sade bir Türk kahvesi alayım. Tek şekerli olsun :)

    YanıtlaSil
  6. ya daa tarihi tarife sığmaz ;)))

    YanıtlaSil
  7. LoLLa... Felsefi kaynaklı bir yorumsal diyaloga dönüştü bu :)

    YanıtlaSil
  8. eheuehee taaam sustum bea :))))))))

    YanıtlaSil