12 Ocak 2011

Insignificance (1985)

Türkçe Adı: Önemsizlik
Tür: Dram / Komedi
Yönetmen: Nicolas Roeg
Süre: 110 dakika
Oyuncular: Michael Emil, Theresa Russell, Tony Curtis, Gary Busey, Will Sampson, Patrick Kilpatrick, Ian O'Connell, George Holmes, Richard Davidson, Mitchell Greenberg, Raynor Scheine, Jude Ciccolella, Lou Hirsch, Ray Charleson, Joel Cutrara
Dünya Barış Konferansı’nda konuşma yapmaya hazırlanan ‘Profesör’ (Michael Emil) ve ünlü film yıldızı ‘Aktris’ (Theresa Russell), halkın büyük ilgi gösterdiği isimlerdir. Çeşitli sorunlar yaşayan ‘Aktris’, hayran olduğu ‘Profesör’ün oteline ani bir ziyarette bulunur. Gecenin bir vaktinde bu garip ziyaret ‘Profesör’ün garibine gitse de, tanımadığı ‘Aktris’i odasına alarak sohbeti kabul edecektir.

Albert Einstein ve Marilyn Monroe tiplemeleriyle ortaya çıkan isimler, kara mizahta bir araya geliyor. Einstein’ın çalışmaları, teorileri ve Almanya’daki sıkıntıları ele alınmış. Marilyn Monroe, 1955’te çekilen ünlü “The Seven Year Itch” (Yaz Bekârı) filmindeki sahnesiyle filme giriş yapıyor. Yetimhanedeki yılları ile çalkantılı hayatı arasında bağ kuruluyor. Ünlü aktris, sürekli çıplak ve seksi sarışın imajına isyan ederek, akıllı kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Popüler sinemada çok fazla rağbet görülen bir yapım değil.

Emre Türker

Picture: moviegoods

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder