13 Ocak 2011

The Crazies (2010)

Türkçe: Salgın
Tür: Gerilim / Dram / Korku
Yönetmen: Breck Eisner
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker, Christie Lynn Smith, Brett Rickaby, Preston Bailey, John Aylward, Joe Reegan, Glenn Morshower, Larry Cedar, Gregory Sporleder, Mike Hickman, Lisa K. Wyatt, Justin Welborn
Kendi halinde bir kasabada yapılan beysbol turnuvasında, halktan biri elinde silahla sahanın ortasına gelir. Onun sarhoş olduğunu düşünen Şerif David (Timothy Olyphant), uyarı konuşmasının ardından, silah çeken Rory adındaki bu adamı vurmak zorunda kalır. Adam ölmüştür. Fakat yapılan otopside, depresyona yol açtığı düşünülen alkol veya uyuşturucu maddeye rastlanmaz. Şerif David suçluluk duygusu yaşarken, kasaba birden çılgına dönmeye başlar. Acaba bütün bunlara sebep olan şey nedir? Kurtuluş nasıl gerçekleşecek?

The Crazies, virüs ve kimyasal maddelerin gittikçe çevresini esir almasıyla ilgili felaket filmlerinden. Derinliklerinde hükümetlerin savaş politikaları ve acımasızlık gibi kavramlar var. Zaten künye bilgilerini içeren film sonu yazılarının arasında, yapılan işlemler ve bunun medyada duyurulan kısmına dokunmalar yapılıyor. Gerilim anlamında izlenebilecek bir yapım.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder