02 Ocak 2011

The Town (2010)

Türkçe Adı: Hırsızlar Şehri
Tür: Polisiye / Dram / Gerilim
Yönetmen: Ben Affleck
Süre: 125 dakika
Oyuncular: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Slaine, Owen Burke, Titus Welliver, Pete Postlethwaite, Chris Cooper, Dennis McLaughlin, Corena Chase, Brian Scannell, Kerri Dunbar, Tony V.
Boston’daki Charlestown bölgesi, soygun çeteleriyle ün yapmış, genelde işçi sınıfının yaşadığı bir yerdir. Doug MacRay (Ben Affleck) ve James Coughlin (Jeremy Renner), bölgenin profesyonel soyguncuları arasındadır. Uzun çalışmalar ardından harekete geçerek, planladıkları şekilde bir bankayı soyar ve çıkarken müdür Claire Keesey’i (Rebecca Hall) rehin olarak alıp oradan uzaklaşırlar. Claire’i serbest bırakırlar ama James, onun tehlikeli bir tanık olduğunu düşünmektedir. Doug ise Claire’i izleyerek, ona duygusal yakınlık göstermeye başlar. Fakat FBI’ın şüpheliler üzerinde çalışmalar yaparken alevlenen bu yakınlaşma, pek mümkün görünmeyecektir.

Gerçek hayatta suçluları sosyolojik anlamda değerlendiren bir yapım izleyeceksiniz. İnsanların doğup büyüdüğü topraklarda, çevrenin ve ailenin etkisiyle nasıl yönlenebileceğini görecek, suçlunun kim olduğunu sorgulayacaksınız. Klasik hırsız polis hikâyesinin içine yerleştirilmiş bu düşünce, filmi daha izlenebilir kılıyor.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder