24 Ocak 2011

Dengeyi Gör(ebil)mek

Her inandığımız, her bildiğimiz, her istediğimiz şey, doğru olmayabilir. Yönümüzdeki bazı kapılar kapalıysa, o kapılar tek çıkış noktası değildir hayatta. Bazen bir fısıltı gibi gelir kulağımıza doğrular. Derindendir, ama işitilirse, yüreği hareketlendirebilir.

Umut yolculuklarında bireyin çantası erzak (+)yüklüdür. Amaçlar uğruna tüketilen her mühimmatın hayati anlamı vardır. Boşa tüketilenler ise(-), kimi zaman ders olur, kimi zaman heba edilen yıllar...

Hedefi görenler, hızla ileri doğru atılır. Bir şekilde ona tutunurlar.
Fakat…

Hedefi tutturup da yolculuğunu unutanlar, elde ettiklerinin değerini göremeyenler,
unutulurlar

Yolculuğu hafızasına kazıyıp da hedefini geliştirenler ya da büyütenler,
İşte onlar dengeyi sağlamış örnek kişilerdir.

Emre Türker

Picture: 127 Hours(Filmin görsellerinden)

2 yorum:

  1. Hiçbir insan yoktur ki yaşamı boyunca daima dengeli bir şekilde ilerleyebilsin. Elde olmayan nedenlerle bazı dönemlerde iş hayatında ya da sağlık, mutluluk ve huzurla ilgili konularda denge bozulabilir ve zigzaglar içinde de olsa ilerlemeye çalışır insan. Bu, oldukça yorucu ve sabır isteyen bir durumdur.
    Dengeyi yeniden yakalayabilmek farkındalıklarla ilgilidir, kimi zaman kendiliğinden, bir armağan olarak karşımıza çıkan. Kimi zaman da senin şu an farkettiklerin gibi çaba gerektirerek bulunup güç veren bir iç faktör olarak insanın içine yerleşip, hafızasına kazınıp, kalıcı denge ayarı çekecek nitelikte olan...
    Çok güzeldi sıraladıkların sevgili Emre...
    Hedeflediğin yolda mutluluk, huzur ve başarı senden yana olsun hep ve artarak çoğalsın...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Başarı düşüncesiyle ilerlerken insanın yolunu kaybetmesi, farklı yollara sapması, dalgınlığı vs. sonunda, çaresizlik duygusu ağır basmaya başlar. Panikle birlikte gelen duygu travması nedeniyle, düşünmek zorlaşır. Böyle sıkıntılı anlarda kişi; zamanı geri döndürmek, her şeye baştan başlamak, hiç doğmamış olmak ister. Ona göre, hiç kimse o anki durumunu anlayamaz.

    Çaresizliği hisseden kişi, yalnız başına toparlanamayabilir. Her kişinin güçlü olması beklenemez. Eğer sıkıntının üstesinden gelinemiyorsa, birilerinden yardım almak gereklidir.

    Hayat grafiğinde sürekli zig-zaglar yaşanmak istenmiyorsa, kişi daima kendini geliştirmeli. Hayatta herkesin başına her türlü sıkıntı gelebilir. Mücadele etmek zordur ama öğrenilebilir. Öğrenmekten asla vazgeçmemeli. Boş vakit yoktur, boş bırakılan anlar vardır.

    Değerli yorumun için teşekkür ederim Zeugmacım, aynı dilekler senin için de geçerli olsun. Daha doğrusu, tüm iyilikler sahiplerini bulsun, kötülükler aradan sıyrılamasın. Sevgiyle kal…

    YanıtlaSil