10 Ağustos 2010

Shelter (2010)

Tür: Gizem / Korku / Gerilim
Yönetmen: Mans Marlind, Björn Stein
Süre: 112 dakika
Oyuncular: Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers, Jeffrey DeMunn, Frances Conroy, Nathan Corddry, Brooklynn Proulx, Brian Anthony Wilson, Steven Rishard, Charles Techman, John Peakes, Michael Graves, Chaz Moneypenny, Charles David Richards, Rick Applegate, Loretta Higgins
Psikiyatrist Cara Jessup (Julianne Moore), bazı cinayet sanıklarının çoklu kişilik sendromu ardına saklanıp, suçları kendilerinin işlemediği gibi şaşırtmaca yollar izlediklerini, kendisine danışılan çeşitli soruşturmalarda belirtmiştir. Çünkü modern psikolojide böyle bir vaka bulunmamaktadır. Cara gibi psikiyatrist olan babası Dr. Harding (Jeffrey DeMunn), ilginç bir hasta bularak kızını yanına çağırır. Hastayla görüşmeye giren Cara, tekerlekli sandalyede oturan ve adının David Bernburg (Jonathan Rhys Meyers) olduğunu söyleyen bu genç hastayla ilk görüşmesinde sorun yaşamaz. Kısa bir aranın ardından tekrar ikili görüşmelerinde Dr. Harding odadaki telefonu arayacak, telefonu açan David’den Adam’ı isteyecektir. İşte o andan itibaren David kendini kaybedecek ve Adam Saber olduğunu söyleyecektir. Acaba bu bir oyun mudur? Cara Jessup, üzerinde çalıştığı bu konuyla alakalı çalışmalarına başlayacak ve ilginç olaylarla karşılaşacak.

Psikolojik gerilimle korkunun karışımı diyebileceğimiz Shelter, merakla sonuna kadar izleyiciyi götürüyor. Eski hikâyelerden yola çıkılmış ve geçmişle gelecek arasında bazı bağlar kurularak, inancından sapanların ve inancına bağlı olanların irdelemesi yapılmış.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Film konusunda hergün aydınlanmak çok güzel,sanada bu yüzden gönül dolusu teşekkürlerr...

    YanıtlaSil