08 Ağustos 2010

Push (2009)

Türkçe Adı: Darbe
Tür: Aksiyon / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Paul McGuigan
Süre: 111 dakika
Oyuncular: Colin Ford, Joel Gretsch, Djimon Hounsou, Dakota Fanning, Robert Tsonos, Brandon Rhea, Camilla Belle, Neil Jackson, Chris Evans, Kai Cheung Leung, Sun Nan Hung, Corey Stoll, Scott Michael Campbell, Wai Man Tam
1945 yılında Naziler, psişik güçleri olan insanları mükemmel askerlere dönüştürmeyi amaçlayan birtakım ölümcül deneyler yapar. Savaştan sonra da dünyadaki bazı devletler, “Bölüm” adı verilen ekipler kurarak, deneyleri sürdürmeye devam eder. İzleyiciler, taşıyıcılar, zorlayıcılar, yıkıcılar, koklayıcılar gibi birçok tür, “Bölüm” tarafından güçleri arttırılmaya çalışan türler olmuş, fakat sonunda denekler hayatını kaybetmiştir. Kira Hudson (Camilla Belle), ölümcül şırınga deneyinden sağ çıkan tek kişi olarak, bir şırınga örneğiyle beraber laboratuardan kaçmayı başarır.

Henüz çocuk yaşlardayken Nick Gant’in (Chris Evans) babası, Bölüm tarafından öldürülür. Ölmeden önce Nick’e gelecekle ilgili bir şeyler söyler. Söylediğine göre, günün birinde bir kız çocuğu gelecek ve Nick’e çiçek verecektir. Eğer o kıza yardım ederse, psişik insanlara da yardım etmiş olacaktır. Yıllar sonra o çocuk karşısına çıkar. Bir “izleyici” olarak Cassie Holmes (Dakota Fanning), geleceğin karanlık olduğunu söylemekte ve değişmesi için ondan yardım istemektedir.

Aksiyonu bol ve çizgi roman dünyasını sevenlerin beğenebileceği cinsten. Özel güçlere sahip insanlar önce kendi türlerini, sonra dünyaya tehdit oluşturabilecek etkenleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bazı devletlerin süper silahlar üzerinde yaptığı deneyler düşünülürse, işin içinde Amerika ve Çin’in bulunması gayet mantıklı olmuş.

Emre Türker

Picture: impawards

5 yorum:

  1. Filmin müzikleri çok iyiydi. Onun haricinde biraz amatör bir yapım gibi gelmişti bana.

    YanıtlaSil
  2. Vay be. Etkilendim izliycem.

    YanıtlaSil
  3. Dün kablolu tv.de izleme şansına eriştim. Herhangi bir beklenti içinde olmadığım için de oldukça hoşuma gitti. Özellikle koklayıcılar, arayıcılar vb karakterler hoşuma gitti. Şehir olarak da New York vb. Amerikan şehirleri yerine Hong Kong'un seçilmiş olması ayrı bir tat kattı. Sonuç olarak güzel bir filmi, tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  4. Farklı 1 Heroes tarzı filmi andırıyor gibi başlarda.. Sonlarda da aynı etkiyi bırakmıyor ama süper güçler, kahramanlar gibi şeylerden haz alanlar için izlenebilir bence..

    YanıtlaSil