31 Ağustos 2010

I've Loved You So Long (2008)

Türkçe Adı: Seni O Kadar Çok Sevdim ki…
Orijinal Adı: Il y a longtemps que je t'aime
Tür: Dram / Gizem
Yönetmen: Philippe Claudel
Süre: 117 dakika
Oyuncular: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius, Laurent Grévill, Frédéric Pierrot, Claire Johnston, Catherine Hosmalin, Jean-Claude Arnaud, Olivier Cruveiller
Kız kardeşi Léa’nın (Elsa Zylberstein) kendisini karşılamasını bekleyen Juliette Fontaine (Kristin Scott Thomas), 15 yıllık ayrılıklarının acısını halen içinde yaşamaktadır. Gözlerindeki soğuk bakış, çaresizlik ve karmaşayı aynı anda tattığını göstermektedir. Çünkü uzun süren bu ayrılığın sebebi, Juliette’nin mahkûmiyeti ve bu sebepten dolayı ailesinin onu hayatlarının içinden çıkarmış olmasıdır. Juliette, sessizliğini ve gizemini korurken, bir yandan hayatın akışına kendini bırakacak ve yeni sayfalar açmak için çalışmalara başlayacak. Acaba Juliette, yıllardır süren suskunluğunu bir gün bozacak mı?

Bir kadının yaşadıklarını içine gömmesi ve onu içeride hapsetmesi, somut bir mahkûmiyetten belki de daha ağır! Kadının yalnızlığı, acaba anlatamadıklarından mı, yoksa dışarının genel bakış açısından mı kaynaklanır? “I've Loved You So Long”, toplumun içinde önyargılarla ölçülen bir tartının hileli, dengesiz ve boş bir kefesi gibi. Dram içeriğinin yoğun olduğu bu film, hayattan bir parça... Türünü sevenler için mükemmel bir seçim olacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum: