25 Ağustos 2010

Abimm (2010)

Tür: Dram / Komedi
Yönetmen: Şafak Bal
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Rüçhan Çalışkur, Haldun Boysan, Selen Seyven, Bülent Şakrak, İlkay Akdağlı, Songül Bayoğlu, Okan Selvi, Ebru Nil Aydın, Erdal Cindoruk, Musa Zindan, Hümeyra Aydoğdu, Meltem Özlevent, Arif Yavuz, İlkay Altıntaş
Kirli işlerle uğraşan Çetin (Mustafa Üstündağ), halasından (Rüçhan Çalışkur) yıllardır görmediği babasının ölüm haberini alır. 20 yıldır kendisini aramayan babasının cenazesine gitmek istemez. Fakat halası, mirasına sahip çıkmasıyla ilgili bir şeyler söyleyince, köyüne uğramaya karar verir. Cenaze işleri sırasında kendisine bırakılan mirasla ilgili hayaller kuran Çetin, halasının sahip çıkmasını istediği mirasın, aslında hayatı boyunca hiç tanımadığı ve görmediği zihinsel özürlü abisi Arif (Levent Üzümcü) olduğunu öğrenince şok geçirir. Halasının bakmak istemediği Arif’i ortada bırakmamak için yanında götürmek zorunda kalacaktır.

Konusu itibariyle 1988 yapımı Rain Man’e benzerliğiyle dikkat çeken film, dramatik bir komedi. Levent Üzümcü bu rol için özel olarak kilo almıştı. Ayrıca Arif karakteriyle de harika bir performans sergilemiş. Unutulmuş abi kardeş ilişkisi, özlemi duyulan aile ve geçmişteki hatıralarla, seyri hoş bir yapım olmuş.

Emre Türker

1 yorum:

  1. Benim de geçenlerde izleme fırsatı bulduğum samimi ve insanı saran bir film Abimm.
    Levent Üzümcü gerçekten çok başarılı bir performans sergilemiş.
    Filmin ilk yarısında güldürü öğeleri ağırlıktayken ikinci yarıdan itibaren film bir drama dönüşüyor.Türler arasında keskin bir geçiş söz konusu.
    Ben de kalteli Türk filmleri arasında olduğunu düşünüyor ve izlenmesini öneriyorum.

    YanıtlaSil