16 Ağustos 2010

14 Blades (2010)

Orijinal Adı: Gam yee wai
Tür: Aksiyon / Dram
Yönetmen: Daniel Lee
Süre: 114 dakika
Oyuncular: Donnie Yen, Wei Zhao, Chun Wu, Kate Tsui, Yuwu Qi
Katı disiplin kurallarıyla savaşçı olarak eğitilen kimsesiz çocuklar, Ming Hanedanlığını korumakla görevlidir. Qinglong (Donnie Yen), Jinyiwei adıyla tanınan bu savaşçıların en iyisi ve komutanlarıdır. İmparator kendisine 14 kılıç vermiştir. Her kılıç, özel görevler sırasında belli bir amaçla kullanılacaktır.

İmparatorluktan geldiği söylenen bir isyanı bastırmakla görevlendirilen Qinglong, Prenslikler arasındaki bir dayanışma sonucu aldatılmış ve yaralanmıştır. Bir süre saklanmalı, sonrasında tekrar ortaya çıkarak sorumluları cezalandırmalıdır. Prens Qing’in inanılmaz taktiklerle etrafa ölüm saçan kızı Tuo Tuo (Kate Tsui), görev sırasında önündeki en büyük engel olacaktır.

IP Man filmiyle adından söz ettirmeye başlayan Donnie Yen, Uzakdoğu dövüş teknikleriyle dolu 14 Blades’de başrol oynuyor. Filmde anlatılan hanedanlıkla ilgili hikaye biraz karmaşık olduğundan, konuya hakim olmakta biraz zorlanabilirsiniz. Havada uçan ve tek başına orduları yok eden dövüş ustaları düşüncesi, eski Uzakdoğu karate filmlerini andırıyor. Eğer bu türü seviyorsanız, aksiyon ve dövüş sahneleri sizi heyecanlandıracaktır.

Emre Türker

Picture: moviegoods

3 yorum: