21 Ekim 2011

Beyin Geliştirme

Yazar: Marilyn vos Savant
Sayfa Sayısı: 324
Kitap Boyutu: 13,5 x 19,5
Yayınevi: PEGASUS

Kitap içeriği, zihni aktif tutmak üzerine. Size 12 haftalık bir program sunuyor. Programa bağlı kalmak durumunda değilsiniz. 15 bölüme ayrılan kitapta, anlatılanları muhakeme edebilmeniz için konu sonlarında küçük testler var. Mantıksal soruların bulunduğu bölümde, zihni zorlayıcı alıştırmalar bulunuyor.

Kitabın yazarlarından Marilyn vos Savant, 228 puan ile en yüksek IQ kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. Bu tarz yayınları, zekâyı uç noktalara taşıma hayalleriyle değil, daha çok boş vakitleri değerlendirme ve anlatılanları yaşam tarzınızla kıyaslama amacıyla okursanız, faydasını görebilirsiniz.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Beynimi tüm kapasitesiyle kullandırmaya açık her ne varsa denemeye varım (Bu arada henüz IQ'mu ölçtürme fırsatım olmadı:))
    Teşekkürler Emre...

    YanıtlaSil
  2. Zeugma… Denemeye değer. Bu tarz yayınları beklentisiz okuyorum ben, daha keyifli oluyor. (Zeugmacım, artık IQ revaçta değil. Çünkü sistematik testler, ölçümde çok geçerli olmuyor. Son yıllarda yapılan araştırmalarda, bu tarz testlerden biraz uzaklaşıldı. Artık yetenek ve kabiliyet konuları da değerlendirme içeriğinde.)

    YanıtlaSil