Bir Arsızın Pençesindeyken Öz’e Dönüş Karmaşası
Duyarlı, bir gün “arsız” hastalığına yakalanmış.“Arsız” hastalığına karşı bağışıklık kazanmamış bir genç olan heyecanlı, aynı hastalığı taşıyan duyarlı ile bir bağ kurmuş. Düşüncelerle, gözlerle ve hislerle aynı değeri paylaştıkları bu hastalık, henüz tepkisel anlamda büyümemiş. Yani zararsızmış.
Duyarlı ve heyecanlı, ani ateş ve uykusuzluk problemleriyle, sıkıntı çekmeye başlamışlar. Duyarlının bu ağır travmalar sonrası kendine gelme çabasına “heyecanlı” tepki göstermiş. Önce bu hastalığı bir başkasına bulaştırarak kaderine ortak bulmuş, sonra da duyarlıyı kendi özelinden uzaklaştırmış.
Duyarlı, temastan doğan bedensel titreşimlerle yükselen ateşinden dolayı yatağa düşmüş. Heyecanlıyı beklemiş ziyaretine gelsin diye ama onu bir daha yakınında bulamamış. Bir şekilde kendi kendine ayağa kalkmaya çalışmış. “Arlı” adında bir antibiyotikle, kendini daha iyi hissetmeye ve gün geçtikçe hastalığını dizginlemeye başlamış.
Duyarlı, tekrar özüne dönmüş. Heyecanlı için ise henüz vakit erken…
Emre Türker
Picture: deviantart
Not: Yazı, kişiye özel yoruma açık bir duygusal karmaşadır. Bu nedenle “yazarın anlatmak istediği” felsefesiyle değil, “ruhun anlamak istediği”yle kelimeleri ilişkilendirin.
:))
YanıtlaSilİyi dikkat verip okumak gerekiyor yalnız.
Şimdi. HEYECANLI gibilerden korusun Tanrı diyebiliriz sanırım. Sevgisiz, vefasız, iyi gün dostudur onlar. Yazıdaki kelimelerden ARSIZ'ı sembolize ediyor...
ARLI adındaki o antibiyotik satılabilir olsaydı keşke..Ya da bu etkideki dostlarla çevrelenebilseydik her daim...
Bir arsızın pençesinden kurtulup (tehlikeyi atlatıp) Öz'e dönüşün yazıdaki şahane izdüşümü...
Çok güzeldi.Eline sağlık sevgili Emre...
Zeugma… Düşünce yapısı olarak analizlerin mantıklı zeugmacım. İlişkiler içinde tutkunun verdiği ateş, arsız düşüncelerde yoğunlaşır. Bencil, sabit ve felç eden bir bağ. Özellikle GİZ kavramının devreye girdiği hallerde, titreşim ve arzulu hallerde artış yaşanır. Uyarılar, dizginlenmemiş bir atın dizginlenme çabalarını gösterir. Antibiyotik, fark etme durumuna göre şekillenir. “Doğru” ise, sakinleşmekle ilgili görünse de, kişiye özeldir.
YanıtlaSilTeşekkürler…