26 Mart 2010

Away We Go (2009)

Türkçe Adı: Uzaklara Gidelim
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Sam Mendes
Süre: 98 dakika
Oyuncular: John Krasinski, Maya Rudolph, Carmen Ejogo, Catherine O'Hara, Jeff Daniels, Allison Janney, Jim Gaffigan, Samantha Pryor, Conor Carroll, Maggie Gyllenhaal, Josh Hamilton, Bailey Harkins, Brendan Spitz, Jaden Spitz, Chris Messina, Melanie Lynskey, Colton Parsons, Katherine Vaskevich, Jerome Stephens Jr., Brianna Eunmi Kim, Paul Schneider, Isabelle Moon Alexander, Finnerty Steeves, Stephanie Kurtzuba, Pete Wiggins, Audrey Amey, Shirley Roeca, Tory Wood
Verona De Tessant ((Maya Rudolph) ve Burt Farlander ((John Krasinski), kendi halinde mutlu bir çifttir. Bir kız çocuğu dünyaya getirecek olması, Verona’nın evliliğe karşı olan fikirlerinin değiştirmemiştir. Çocuklarına bakması konusunda Burt’ın ailesinden destek bekleseler de, onlar uzun bir yolculuğa çıkmanın hayali içindedir. Bunun üzerine Verona, yaşadıkları Chicago şehrinden ayrılarak, başka yerlerde hayatlarını devam ettirme hayali kurar. Düzenli işlerinin ve beklentilerinin olmaması nedeniyle, bu hayali gerçekleştirmek üzere hareket ederler.

Aradıkları yeri bulma ümidiyle ilk yolculukları Phoenix’te başlayacak ve tüm tanıdıklar ziyaret edilecektir. Bu sırada başka şehirlerde, başka ailelerin yaşamları ve kendi boşlukları sorgulanacak, sonuca ulaşılmaya çalışılacaktır.

Away We Go, değişen dünyada farklılaşan aile yapıları üzerinde duran dramatik bir komedidir. Yorumsal analizler yaparak, sinemayı daha çok sanat açısından irdeleyenlerin beğenisini kazanacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. İzlenmek için sırada bekleyen ve hakkında hiç bilgi sahibi olmadan aldığım film.Boşuna almamışım demek ki :)

    YanıtlaSil
  2. valla yeni izledim ve analiz yapmayı seven biri olarak hoşuma gitmedi diyemem :) ilişkiler hakkında beni düşünmeye iten filmleri hep sevmişimdir zaten..

    YanıtlaSil
  3. Bir sinemasever olarak öneriyi dikkate alacağım.
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. 2gün önce duydum filmi ve hemen arattım burda,henüz izlemedim ama senin de izlediğini görünce daha bir heveslendim:)

    YanıtlaSil