09 Şubat 2010

Güçlü Hafıza

Yazar: Ahmet Yıldız
Sayfa Sayısı: 395
Kitap Boyutu: 12,5 x 19,5
Yayınevi: Alfa Yayınları

Hafızanın tanınması ve güçlendirilmesine dair hazırlanan bu kitap, okuyucuların genelinde doyum sağlayacaktır. Bu tarz eğitimler alan yazar, öğrendiklerini paylaşıyor. Sağ ve sol beynin fonksiyonları, ipuçlarıyla kelimeleri birbirine bağlama teknikleri gibi çeşitli yöntemler anlatılarak, hafızanın kapasite artırımı hakkında bilgi verilmeye çalışılıyor.

Türkiye’de çok fazla kişisel gelişim kitabı olduğunu ama bunların yeterli olmadığını savunan yazarın haklılık payı var. Fakat eleştirel yaklaşacak olursak, kendisinin fazlaca kaynaktan yararlanarak oluşturduğu bu kitap, bir çeşit toplama eser sayılabilir. Alıntıların uzun tutulması, özellikle sonlarına doğru verilen örneklerin fazlalığı (yazar fazla örneğin daha faydalı olabileceğini savunmakta), kitabın gereksiz uzamasına sebep olmuş.

Nelerin daha iyi hatırlandığıyla ilgili maddeler, güzel sıralanmaktadır. İsimleri ve okunan bilgileri daha iyi akılda tutmak için açıklamaların doğruluk payı büyüktür. Hafıza kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda fayda sağlayacaktır.

Emre Türker

3 yorum:

  1. bende okuyorum bu kitabı güzel örnekler var içinde..testler var..

    YanıtlaSil
  2. Yine de okumak isterim. İyi ki açıklamışsın Emre. Yazar öğrendiklerini kendi süzgecinden de geçirip bizim adımıza toparlamıştır. En azından bizim okuyamadıklarımızı.

    Hafızamız hep canlı kalsın.Sen de bize fayda sağlayacağını söylediğine göre, okumak kaçınılmaz. .
    Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. içimdeki yolculuk (funda)… Örnek konusunda sıkıntı çekmeyen bir kitap.

    Zeugma… Bu tarz yayınlara ilgi duyduğunu biliyorum, muhtemelen sevebilirsin.
    Rica ederim, umarım faydası olur.

    YanıtlaSil