30 Kasım 2009

Paranormal Activity (2007)

Tür: Korku / Gerilim
Yönetmen: Oren Peli
Süre: 86 dakika
Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Ashley Palmer, Amber Armstrong
Yıl 2006, San Diego. 8 yaşından beri ruhsal varlıklarla mücadele etmek zorunda kalan Katie (Katie Featherston), erkek arkadaşı Micah’ın (Micah Sloat) yanına yerleşir. Ruhani düşünceleri saçma bulan Micah, olası yaşanacaklar için kamera almıştır. Önce eve medyum (Mark Fredrichs) davet edilir. Fakat medyum, ruhani varlığın çok güçlü olduğunu, onunla uğraşmamaları gerektiğini ve bir an önce bu konuda uzman olan Dr. Abrahams’la bağlantıya geçmeleri gerektiğini söyler. Öneriyi saçma bulan Micah, problemi kendisinin çözeceğini iddia edecektir.

Kameranın çektikleri inanılmazdır. Fakat bu kayıtlar, ruhani varlığı sinirlendirecektir.

Blair Cadısı tarzındaki film, amatör ve sıradan görüntüler şeklinde geçiyor. Fakat finale doğru şüpheler artıyor. Birçok dinde adı geçen varlıklar nedeniyle, dikkatli izleyicilerin çoğunu uykusuz bırakabilir. Korku severler için şiddetle tavsiye edilir.

Emre Türker

Picture: impawards

6 yorum:

  1. Cidden çok abartmışlar filmi. İzlerken irkilmedim bile desem ayıp mı etmiş olurum acaba =)

    YanıtlaSil
  2. sister sinister… Gerçekte anlatılan hikâyeler ve arkadaşlar arası yapılan sohbetler, bu tarz olaylardan farklı şeyler değil. İzlerken gerilmemiş olabilirsin ama ben filmi pek abartılı bulmadım. Çünkü tırstım :)

    YanıtlaSil
  3. Hıımm muhtemelen bende tırsıcam ama izlemezsem de çatlarım :D Zaten izlemeye bu kadar bayılan üstüne de bir o kadar tırsan biri daha var mı benden başka acaba :))

    YanıtlaSil
  4. küfkedisi… :) Çocukken videomuz yoktu. Yaklaşık 200 metre ileride ailece görüştüğümüz biri oturuyordu ve onlarda vardı. Ayrıca korku filmlerini de çok severler ve beni bildikleri için her seferinde izlemeye çağırırlardı. Her gece oraya koşa koşa gider, tırsa tırsa geri dönerdim :) Seninki de o hesap :))))

    YanıtlaSil
  5. Hayalbemol.. Yine benim izlemek için sıraya koyduğum filmi izlemişsin... Kıskandım şimdi..

    YanıtlaSil
  6. film sanki film deil de gerçek bi olay gibi en sonu biraz abartmışlar.gerçeklikten uzak olmuş.

    YanıtlaSil