07 Ağustos 2009

Tatile Gitmeden Önce Yapmanız Gereken 10 Şey

Yoğun çalışma temponuza mola verip, tatil gününü belirlediniz. Zaman hızla ilerliyor ve yerinizde duramıyorsunuz. Sonunda beklenen vakit geldi. Eşyaları toplayıp heyecanla evden çıktınız. O da ne? Almanız gereken en önemli şeyi unuttunuz. Olacak şey değil!

Beynimiz gün içerisinde o kadar çok şeyle mücadele ediyor ki, unutmamak elde değil. Tatile giderken unuttuklarımız, bir sonraki planlar için kulağımıza küpe oluyor. Fakat bu sıkıntıları hiç yaşamasak, daha güzel olmaz mıydı?

İşte tatile gitmeden önce yapmanız gereken çeşitli ipuçları:

1- Tatile gideceğiniz bölgeyi iyi belirleyin. Çünkü planladığınız yer, size hitap etmiyor olabilir. Amacınız yeni yerler görmek ve dolaşmaksa; tarihi, yöresel ve güncel bilgileri araştırdığınızda, “işte burası tam bana göre” diyebilme şansınız yükselir.

2- Kalacağınız yer hakkında çevrenizden, dergilerden ya da internet üzerinden bilgiler edinebilir, yorumları inceleyerek kararınızı netleştirebilirsiniz.

3- Büyük beklentilerle yola çıkmayın. Aklınızdaki görüntülerin şiddetini arttırırsanız, huzurunuz bozulabilir. Elinizdeki olanaklarla en iyi vakit nasıl geçirilir, onu düşünün.

4- Tatile borçla gitmek yerine, eğer yapabiliyorsanız her ay belirli miktar parayı tatile ayırın(biriktirin).

5- Yanınıza almanız gerekenlerin listesini çıkarın. Bu listeyi bölümlere ayırabilirsiniz. Böylece unutma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

6- Kullanmayacağınız gereksiz ayrıntılarla yükünüzü arttırmayın. Bu madde, özel araçlarıyla yola çıkmayanlar için uyarı sayılabilir.

7- Hoşunuza giden tarzdaki dergi ve kitaplardan seçmeler yapın. Güneşlenirken sıkılanlara ilaç gibi gelecektir.

8- Daha tatile gitmeden, döneceğiniz günün hesaplarını yapmayın. “Vakit çabuk geçecek, yine işbaşı yapılacak” vb. Bu durum, gereksiz stresle huzurunuzu bozacaktır.

9- Çantanızda kalem ve not defteri bulundurun. En olmadık anlarda ihtiyaç duyabilirsiniz.

10- Son olarak; tatil dönüşü uğraşmamak için evinizi temiz bırakın. Kapı ve pencereleri kapatın. Gerekirse bunları son anda yapılacaklar listesine ekleyin. Çünkü çoğu insan, “acaba ocağın altını kapatmış mıydım?” gibi ayrıntılarla tatilini zehir eder.

Emre Türker

Picture: flickr

Bu yazı JOYDERGi için hazırlanmıştır.

3 yorum:

  1. Sevgili Emre , okurlarına o kadar çok konuda yardımcı oluyorsun ki, inanılmaz bir güzellik bu :)
    Söylediklerinin hepsi de çok doğru. Bir iki ilave yapmak isterim ki tecrübeyle sabittir. Evden çıkmadan önce elimize bir kağıt kalem alıp ütü fişten çekilmiş mi, ocağın altı, su saati, vs. kapatılmış mı bakıp görmek ve anında o kağıda yazmak. Çünkü o telaşla daha sonra emin olamıyoruz. Ben tam 30 km gittikten sonra ütü prizde mi değil mi tereddütü yaşayıp eve geri döndüğümüzü biliyorum. Bunu yaparsak asla böyle bir şey yaşamayız.
    Bir de bana sorarsan tatilin en güzeli karavanla yapılandır. Mis gibi..Yeni yerler keşfede keşfede..
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. Zeugma "Tatile… Doğru 10 maddeye yardımcı bir konu. Gerekliler listesine eklenmeli. Yazının faydalı olacağını umuyordum, olumlu tepki mutluluk verici. Teşekkürler.
    Not: Karavan için bir miktar para ve park edeceğim yer bulduktan sonra, söylediklerini tekrar düşüneceğim. :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Oldukça faydalı bir yazı kaleme almışsınız. Teşekkür ediyoruz. Tatil öncesi yapılması gerekenlerden oluşan bir yazı yazdık. Sizlerle de paylaşmak isteriz, buyrun: https://www.tarz2.com/tatil-stili-tatile-gitmeden-once-neler-yapmali

    facebook.com/tarz2com
    twitter.com/tarz2com
    instagram.com/tarz2com

    YanıtlaSil