28 Ağustos 2009

Mutluluk Kitabı

Mutluluk Bir Seçimdir
Yazar: Nil Gün
Kuraldışı Yayıncılık

Mutluluk Kitabı; kıssadan hisse, anı ve yaşanmış hikayelerle, kişiyi negatif davranışlardan uzaklaştırmaya çalışan kişisel gelişim kitaplarındandır. Yazar, öncelikle kendinden bahsediyor. Çocuklarıyla mutlu yaşarken, eşinin ölümü üzerine düzeni altüst olmuş, fakat ayakta kalmak için kendini ideallerine adamıştır.

Kısa bölümlere ayırdığı anlatımlarında, pozitif düşünce ve olumlu yaşamdan yola çıkarak, çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Kişisel gelişimle yeni tanışanlara, rahatlamak veya zihin boşaltmak isteyenlere faydalı olabilir.

Nil Gün, Ankara Üni. Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Kaliforniya’da kişisel gelişim üzerine çeşitli eğitimler almış, gönüllü hizmetlerde bulunmuştur. Televizyon kanallarında programları, dergi ve gazetelerde yazıları yayınlanmıştır. Birçok kitap, ses ve görüntü yayınları vardır.

Emre Türker

9 yorum:

  1. kişisel gelişim kitaplarının,insanları doyumsuz ve daha mutsuz ettiklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. tuğba... İlginç bir yaklaşım. Gerçi Daha fazlasını istemek yazımda anlattıklarına benzer şeylerden bahsetmiştim. Doyumuzluk başarı adına açlık olursa ve hırsla-kıskançlıkla hareket etmiyorsan, bu iyi bir şey, fakat elimde yok, bende de para olsaydı gibi kıskançlık, hırsızlık kötü şey.
    Bu arada, hepsinin gerekli kitaplar olduğunu söyleyemeyeceğim. Piyasada çok gereksiz anlatımlar var.

    YanıtlaSil
  3. Bunu benim tanıdığım bir insan tavsiye ediyor..Kesinlikle alırım, hiç düşünmeden..

    YanıtlaSil
  4. resminide yaptırırmı ki bize???
    okusak çizermi kalemimiz mutlulugun resmini becerebilirmiyiz...
    e bi deneyelim bakalım ...değilmi?

    YanıtlaSil
  5. Zeugma… Basit, kafa dinlendirici, rahat okunabilir kitap. Al ama bu kitabın sadece bir başlangıç olduğunu unutma. İngilizce kursundaki beginner seviyesi gibi :)

    asya selda... O konudan çok emin değilim. İçindeki hikâyelerin bir kısmını biliyordum. Bu tarz kitaplara, bundan seneler önce önyargılı bakardım. Kişilerin anlattıkları değil, benim tecrübelerim önemliydi. Sonradan anladım ki, ne kadar sevgi dolu şeyleri içimize sindirirsek, o kadar rahatlıyoruz. Görmediklerimiz olabiliyor ve bunu başkalarının anlatımlarında bulabiliyoruz. O nedenle, artık iki kitap okuyorsam, biri mutlaka gülümseten oluyor.
    Bu kadar anlatımın ardından dene bakalım :) Ama istediğini, beğendiğini, ilgini çeken herhangi bir pozitif kitabı dene. Mesela Vera Peiffer'in olumlu düşünme sini yorumsuz tavsiye edebilirim.Veya almak istediğini bana bir danış, belki okumuşumdur :)

    YanıtlaSil
  6. aklımda düşünürsem ilk soracğımsın teşekkür ederim...
    bu tarz kitapları en son üniversite 3.sınıfta okumayı bırakmıştım karar verirsem gelirim yine:)

    YanıtlaSil
  7. asya selda... Tamam sarabilirsin, her zaman buradayım :)

    YanıtlaSil
  8. Bu tür kitaplar çok faydalı oluyor.
    Paylaşımın için teşekkürler.
    Hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  9. mutluluk seçimdir, mutsuzluk ise kader : ))

    YanıtlaSil