10 Ağustos 2009

Hepimiz Aynı Mıyız?

Erkeğe göre kadını, kadına göre de erkeği anlamak zor. Sohbetlerin gideceği nokta, genelde “hepiniz aynısınız” oluyor.

Öyle mi? Hepimiz aynı mıyız?

İlişkilerde kişisel arayışlar ön plana çıkıyor. Örneğin, gece hayatını seven siyahlara bürünmüş uçuk-kaçık bir kadın modeline göre, arabesk delikanlılar çekici gelmeyecektir. Bunun yanında edebiyat düşkünü, toplu partileri fazla hareketli bulan ve belli çizgiden çıkmaktan hoşlanmayan bir kadına göre, uzun saçlı, kural tanımaz ve evcil olmayan erkek modeli, kabullenilemez. Fikir, tarz ve ortam gibi etkenler, ilişkilerin rengini belirler. Birbirine çok zıt karakterler bir araya gelmeyi başarsa bile, uzun süreli ilişki yaşama olasılığı düşecektir.

Her birey, kendine göre farklıdır. Fakat ruh yapısı, kendine en yakın tarzı hisseder ve ona yaklaşır. İlk görüşler yanıltıcıdır. Nefretle başlayan bakışlar, tutkulu aşklara dönüşebilir.

Genel kanıya göre, kadınları anlamak daha zordur. Çünkü erkek, içyapısını gizlemekten pek hoşlanmaz. Kişiliği yüz ifadesine yansır ve rengini çabucak belli eder. “İstisnalar kaideyi bozmaz” kuralına göre, renk vermeyen erkeklere rastlamak da mümkündür. Fakat bu doğuştan değil, belli tecrübelerden doğar. Oysaki kadın daha gizemlidir. Düşüncelerinin, sevdiği erkek tarafından keşfedilmesini bekler. Çok açık konuşmaz. Mesafeli davranışları, erkeği anlamaya çalıştığına işarettir.

Bir kadın için erkeği elde etmek, bir erkeğin kadını elde etmesinden daha kolaydır. Çünkü erkeğin oyunları, kadın istemedikten sonra hiçbir işe yaramaz. Fakat kadının cilvesi, yüz ifadesi, giyim tarzı ve konuşması, erkeği kolaylıkla etkileyebilir.

Kadın soyutu, erkek somutu seçer. Yani kadın için düşünceler, yaşam tarzı, kişilik ve ilgi gibi kavramlar daha önemliyken, erkek için net ifadeler, dokunuş ve görüntü daha caziptir.

Hepimiz aynı değiliz. Öyle olsaydı, ilişkiler renksiz görünürdü. Oysa bütün birliktelikler, milyonlarca renk barındırıyor. Hepimiz kişilik bulmacaları içindeki boşlukları doldurmaya çalışıyoruz. Tam çözümlü olmasa bile, ipuçlarını toplayarak kalbin anahtarını bulabiliyorsak, sınavı geçiyoruz.

Emre Türker

Picture: deviantart

Bu yazı JOYDERGi için hazırlanmıştır.

9 yorum:

  1. degıl aslında .ama sınırlenınce bu kelımeyı kullanırım.butun erkekler aynı :)

    YanıtlaSil
  2. hepiniz aynı değilsiniz
    hepimiz aynı değiliz:)
    hepsi aynı değildi
    hepsine görede ben aynı değildim..

    her ilişkide bambaşka biri oluyordum::)
    genel değerlerin yada ilgilerin aynı ama bir ilişkiyi ilk görüşte ilerleten yada yönlendiren kadın gibi görünsede devamında erkek büyük rol oynuyor..

    çılgın deli dolu biriyse birden bire müthiş bir eğlencenin içinde buluyorsunuz kendinizi,dağ tepe demeden peşinden gidiyor ve bundan zevk alıyorsunuz aslında daha sakin bir yapıya sahip olmanıza ragmen..

    sanatla ilgili bir erkekle birlikteyseniz

    oda orkestrası yada operaya hiç gitmemişken ve hoşlanmam derken kendnizi o konser bu oyun derken bambaşka bir dünyada ve hoşunuza giderken buluyorsunuz..

    sporla ilgili biriyse maç izlerken yada basketbol,voleybol maçlarında ,statda koşu yaparken buluyorsunuz kendinizi hayatınız boyunca beden eğitiminden nefret edip takla bile aşamazken..
    aslında ilişkinizde kendiniz gibi birini hiç istemiyorsunuz..
    bu yüzden sakin birini,çılgın
    biri kendine çekebiliyor..
    önemli olan genel değerler sanırım çılgında ,sakinde öz değerlerinde yalanda,kurnazlıktan hoşlanıyorsa,sıkıcı cimrilikleri,kurnazlıkları,aşırı hırsları yoksa yoksa yada buna benzer değerler..
    farklıda olsa aynı şarkıda dans edbiliyorlar biri biraz daha yavaş biri çılgınca ve elinden tutup çılgın olan aynı ritmi tutturabiliyorlar.
    dans figürlerin uyuşuyor nasıl olsa ...

    ha birde dans etmeyi hiç bilmeyenbiriyse..

    sakin diye birlikte oldugunuz insan siz sakinsiniz diye...

    elinde kumanda hiç evden çıkmıyorsa,tüm gün o kanepe senin bu kanepe benim uyuyorsa işte o zaman boguluyor ve boguyorsunuz ve ardından
    hepiniz aynısınız cümlelerini her iki tarafında kullanmasına yol açan hareketler sergiliyorsunuz..


    e kadınlar eğlenceli birşey yapsın hayatı zevkli hale getirin dersen..

    kadınların duvarları biraz daha esnek erkekler göre kadını elinden tutup her yere çekebiliyorsun ama bir erkeğin duvarları daha kalın her elinden tutup dışarıyı göstermeye çalıştıgında o duvara çarpıyorsun...
    bu son paragraf elinde kumadalı erkek için geçerli..


    kadın anlaşılamıyorsa istediği ama artık dile getirmekten yorldugu bir şey vardır..hep söylemekten sıkılmış artık anlaşılamak istemektedir...
    tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok durumları yaşanır erkek herşey yolunda gidiyor sanarken aslında kadın bamamaşka şeyler anlatmaya açalışmaktadır..anlaşılmadıkçada anlaşılmaz olur...

    çok daldan dala atladım sanırım
    bende anlaşılmaz oldum şimdi..

    bu tarz yazılarını seviyorum...

    okudukça yazdıkça daha iyi nefes alıyorum sanki...

    YanıtlaSil
  3. Evet fix kelime bu tüm kadınlar için.
    Hepiniz aynısınz..
    Gülesim geldi bak bnde kullandım bu kelimeyi :D

    YanıtlaSil
  4. o kadar farklıyız ki yine equal to 'hepiniz aynısınız' oluor :D:D

    YanıtlaSil
  5. aynı olmasa neden erkekler ve kadınlar diye bir genelleme yapılmış demekki genel anlamada tür olarak aynıyız ki bu şekilde gruplandırılmışız değil mi

    YanıtlaSil
  6. Bu konu o kadar genel ki insan tek bir cümleyle anlatamıyor derdini.. Ama yinede deneyelim..
    İster bayan olsun isterse erkek olay sıcakken konuşmayıp, sorunları biriktirmeyi tercih edip, patlama noktasına gelindiğinde de konuşmaya, açıklama yapmaya yürekleri kalmadığından sığınılan bir cümle sanırım.Problemler kişiden kişiye değişsede soruna verilen genel ad "Hepiniz Aynısınız!" Biraz empati kurabilsek belkide bu genellemeye gerek kalmayacak..

    YanıtlaSil
  7. Dolunay... Evet, genelde sinirlenince bu kelime otomatikman dükülüyor dudaklardan.

    asyaselda... Evlilik öncesi ve sonrası, söylediğin roller daha ağır basıyor. Yani öncesinde kadının hükmü, sonrasında erkeğin ağırlığı gibi.
    Bu tarz yazıları sevdiğin, yorumun yoğunluğundan daha iyi anlaşılıyor Selda. :)
    Zıt karakterlerin biraz çekiciliğinden bahsetmişsin sanırım. Değişiklik arayanlar, farklı tarzdaki kişileri daha ilginç, daha etkileyici bulabiliyor. Evet, o tip şeyler oluyor. Ama bunlar sonradan sorun çıkarıyor. Kumanda örneğinde zaten bunu yeterince açıklamış oluyorsun. Çünkü sen eğlenceli şeyler ararken, o miskinlikte istediğini buluyor. Böylece, bir süre sonra dünyadan kopuyor, sıkılıyor ve birliktelik nfrete dönüşüyor.

    Melankolia sln... Söz bizim zihnimize işlemiş değil mi? :P

    Damlo... Ha haayt :) Hepiniz aynısınızda takılmış herkes :) Bulmaca gibi oldu, farklıyı bul, kaçırma :)

    Adsız... Tür olarak aynı, doğru... Sonuçta kadınlık ve erkeklik hormonları farklı. Farklılık, daha çok düşüncelerde ortaya çıkıyor. Ama hepsi kadın, hepsi erkek diye ayırsak, nesnel düşünmüş oluruz. Türler geliştikçe, seçim şansımız doğuyor. Biraz karmaşık oldu ama sanırım açıklamak ayrı bir konuda değerlendirilebilir.

    Düşlerimin Gerçeği… Kimi zaman patlama noktası, kimi zaman eğlencesine söylenen bir söz. Hepimiz aynı değiliz, bunu biliyoruz. Ama bu cümle, nedense stres atmaya birebir oluyor. Bu da işin son noktası…

    YanıtlaSil
  8. Bence hepimiz aynı olmasak da benzerliklerimiz o kadar çok ki:))))))))))))

    YanıtlaSil
  9. beyaz mendil... Güzel yaklaşım :)

    YanıtlaSil