29 Kasım 2010

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

İletişim, Başarı ve Hayat Üzerine
Yazar: Ahmet Şerif İzgören
Sayfa Sayısı: 224
Kitap Boyutu: 14 x 21
Yayınevi: Elma Yayınevi

Kuleli Askeri Lisesi’nde okumuş Ahmet Şerif İzgören, Silahlı Kuvvetlerde üsteğmen rütbesine kadar ulaşıp, “ben nereye gidiyorum” gibi bir düşünceyle, görevinden istifa etmiş. O, hayatını istediği doğrultuda sürdüren, bu uğurda istediğini elde eden ve etmeye devam eden, nadir insanlardan biri. Kendine ait yayınevinde, yaptığı işe uygun olarak hazırladığı kitaplar, Türkiye’de en çok satılanlar arasında yer alıyor. Yazar, kendi türünde farklı kitapları çok fazla okumadığını belirtiyor. Bunun sebebini, başkalarının düşüncelerinden etkilenmek istemediği şeklinde yorumluyor.

İzgören, kitabının “Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır” ismini, okulda geçen bir anısından yola çıkarak koymuş. Eğer bu türden yayınlar okumuş veya seminerlere katılmışsanız, içinde size çok tanıdık hikâyeler de bulacaksınız, yazarın hayatından kesitler de.

Kitap, çok fazla dilbilgisi kuralı gözetilerek hazırlanmamış. Kendisinin tanımlamasına göre, konuşma dili nasılsa, öyle kelimeleri yazıya dökmüş. Sürekli anılar ve hikâyeler şeklinde gelişen kitap, akılda çok kalıcı olmayabilir. Fakat yüzünüzü gülümsetecek, hoş vakit geçirmenizi sağlayacak bir kitap olduğu söylenebilir.

Emre Türker

5 yorum:

  1. Bize geçtiğimiz haftalarda katıldığımız bir kursta önermişlerdi bu yazarın birkaç kitabını ama yazım hataları olan kitaplardan hiç hoşlanmıyorum. ALmayı düşünüyordum ama bu yazıdan sonra pek de emin değilim okumak istediğimden...

    YanıtlaSil
  2. Aslı... Kelime hataları yok denecek kadar az, fakat dil bilgisi ve cümlenin yapısı bakımında olumlu fazla şey söylemek zor. Cümlede dilbilgisinin, konuşmaya etki eden en önemli niteliklerden biri olduğuna inanıyor ve sana bu konuda içtenlikle katılıyorum. Bazı cümle yapıları ve devrik anlatımlar rahatsız edebiliyor. Anlatımdaki samimiyet bir anlamda hatayı telefi etse de, yazar bunun telafi edecek birşey olmadığı kanısında.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür hayal...Bende almayı düşünüyordum ama gerçekten takıntılıyım okuduğum kitabın dilbilgisi eksiklerine...SAğol...Emeklerin için...

    YanıtlaSil
  4. bu adam süper bişey ya bi kaç tane videosu vardı hayran kalmıştım herife... kitap nasıl merak ettim hea..

    YanıtlaSil
  5. Hemen hemen bütün kitaplarını okudum gerçekten sürükleyici bir anlatımı var.

    YanıtlaSil