08 Kasım 2010

The Last Airbender (2010)

Türkçe Adı: Son Hava Bükücü
Tür: Aksiyon / Fantastik / Macera / Aile
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Noah Ringer, Dev Patel, Nicola Peltz, Jackson Rathbone, Shaun Toub, Aasif Mandvi, Cliff Curtis, Seychelle Gabriel, Katharine Houghton, Francis Guinan, Damon Gupton, Summer Bishil, Randall Duk Kim, John D'Alonzo, Keong Sim
Yüzyıllar önce Hava, Su, Toprak ve Ateş elementlerinin her birinde uzmanlaşmış, onları bükebilen uluslar yaşardı. Ateş Ulusu, Toprak Krallığı, Hava Gezginleri ve Su Kabilesi olarak adlandırılan bu toplumlar, barış içinde yaşar ve her toplum diğerine saygı gösterirdi. İçlerinden sadece biri, bu dört elementin dördüne birden hükmedebilirdi. Avatar adı verilen bu kişi, aynı zamanda yeryüzünde görünmeyen ama varlığı bilinen ruhlar dünyasıyla da bağlantıya geçebiliyor ve onların rehberliğinde dünyayı dengede tutuyordu. Fakat Avatar, yüzyıllar önce birden kayboldu.

Güney Su Kabilesi’nden Katara (Nicola Peltz) ve abisi Sokka (Jackson Rathbone), buz kütlelerinin altında küreye benzer bir cisim bulur. İçinden adının Aang (Noah Ringer) olduğunu söyleyen bir çocuk ve bizona benzeyen dev bir yaratık çıkar. Onu korumak için kendi kabilelerine getirdiklerinde, Ateş Ulusunun Kralı Ozai’nin oğlu Prens Zuko (Dev Patel) gemilerle birlikte baskın yaparak, Aang’ı ister. Çünkü Aang, Ateş Ulusu’nun yok ettiği Hava Gezginleri’nin kalan son hava bükücüsü olarak, şüphesiz ki yüzyıllardır kayıp olan ve her yok edilişinde yeniden doğan Avatar’dır. Avatar tutsak edilirse, Ateş Ulusu diğer uluslara uyguladığı zorbalıklarına devam edecek ve onların karşısında kimse duramayacaktır. Katara ve Soka, büyükannelerinin anlattığı geçmişle ilgili hikâyeyi dinleyerek, Avatar’ı kurtarmak ve korumak için yola çıkarlar. Artık onların kaderleri birlikte yazılmıştır.

Çocuk kanalı Nickelodeon’da çocukların sevgisini kazanmış çizgi filmden beyazperdeye uyarlanan “The Last Airbender”, serinin başlangıç yapımı olarak karşımıza çıkıyor. “Birinci kitap: Su” adlı bu ilk yapım, Avatar’ın ilk öğrenmesi gereken Su bükmeyi anlatıyor. Avatar’ın vazgeçilmez dost hayvanları dev yaratık Appa ve Lemur adlı uçan yarasa Momo, güzel tasarlanmış. The Last Airbender, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekebilecek fantastik bir yapımdır.

Emre Türker

1 yorum: