13 Kasım 2010

Yumurta (2007)

Tür: Dram
Yönetmen: Semih Kaplanoğlu
Süre: 92 Dakika
Oyuncular: Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy, Ufuk Bayraktar, Kaan Karabacak, Cengiz Bozkurt, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu, Semra Kaplanoğlu
İstanbul’da sahaf dükkânı işleten yazar Yusuf (Nejat İşler), Tire’de yaşayan annesinin öldüğü haberini alarak, memleketine doğru yola çıkar. Cenaze işlerinin ardından, sağlığında annesine bakan ve onun yanında kalan Ayla’yla (Saadet Işıl Aksoy) eski günleri konuşarak, yapılması gereken işler hakkında bilgi alır. Yusuf’un aklında bir an önce geri dönmek vardır. Fakat Ayla’nın ısrarlarıyla, annesinin istediği kurban adağını yerine getirmek için biraz daha kalır. Böylece Yusuf’un neredeyse unuttuğu Tire anıları, yeniden canlanmaya başlayacaktır.

“Yumurta”, izleyicisini İzmir’in en uzak ilçelerinden biri olan Tire’ye taşıyor. Yörenin kırsal kesimi ön plana çıkarılarak, şivesi, doğası ve yaşam tarzı gösteriliyor. Belgesel çekimleri andıran standart bir köy/kasaba hayatı, durağan bir tempoda işlenmiş. Bu yönden her kesimi memnun etmeyecek bir tür olduğunu belirmekte yarar var.

Emre Türker

2 yorum:

  1. ödülünüzü almak için lütfen bloğuma uğrayın

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymadığım bir film, bayramı filmlere ayıracağım tamamen :)

    YanıtlaSil