18 Kasım 2010

Loft (2008)

Türkçe Adı: Çatı Katı
Tür: Polisiye / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Erik Van Looy
Süre: 118 dakika
Oyuncular: Koen De Bouw, Filip Peeters, Matthias Schoenaerts, Bruno Vanden Broucke, Koen De Graeve, Veerle Baetens, Tine Reymer, An Miller, Charlotte Vandermeersch, Wine Dierickx, Maaike Cafmeyer, Marie Vinck, Jan Decleir, Gene Bervoets, Sara de Roo
Mimar Vincent (Filip Peeters), tasarımını yaptığı binanın çatı katını kendine ayırmıştır. Bu dairenin yedek anahtarlarını, arkadaşları Chris (Koen De Bouw), Filip (Matthias Schoenaerts), Luc (Bruno Vanden Broucke) ve Marnix’e (Koen De Graeve) dağıtarak, her biri evli olan dostlarına gizli bir aşk yuvası sağlar. Başlarda her şey yolunda giderken, çatı katındaki daireye giren Luc (Bruno Vanden Broucke), odada kanlar içinde bir kadın cesedi bulur. Kapı zorlanmamış ve alarm çalmamıştır. Öyleyse cinayetin perde arkasında, beş dosttan birinin olma ihtimali güçlüdür. Ama kim, niye ve neden bu cinayeti işledi?

“Katil kim?” öyküsü diyebileceğimiz Loft, baştaki ağır ve karmaşık temposuna rağmen zamanla hareketleniyor. Her kişinin kendi hikâyesi, birlikte yaşanmış parçalardan çıkarılacak ve sonuç tahmin edilmeye çalışılacak.

Emre Türker

3 yorum:

  1. 15 gün önce bir şeyler yazmıştım ben de. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.

    http://cineshoot.blogspot.com/2010/11/loft-2008-belcikann-en-meshuru-en.html

    YanıtlaSil
  2. izlememiştim, listeme alıyorum.

    YanıtlaSil